"Sterke soulstemmer på vei til Oslo" | Dagsavisen skriver om soulartistene som kommer til Cosmopolite

Ledisi, Jose James, Leela James
Bilder av
Cosmopolite
Skrevet av
Julie Brundtland Løvseth

"Sterke soulstemmer på vei til Oslo" | Dagsavisen skriver om soulartistene som kommer til Cosmopolite

Musikkanmelder Geir Rakvaag i Dagsavisen har skrevet om tre artister som kommer til Cosmopolite i nærmere fremtid: Ledisi, Leela James og José James - og kaller dem "sterke soulstemmer"!

I artikkelen skriver Rakvaag: 

"Verden, spesielt Sambandsstatene, er fortsatt full av herlig soulmusikk, tradisjonell r&b eller hva man foretrekker å kalle det – det er bare at vi ikke hører så mye til den uten å gå aktivt inn for det.
(...)
Nå kommer to av de beste sangerne som spesialiserer seg på forrige generasjons r&b til Oslo, tilfeldigvis i løpet av ei uke. Ledisi synger på Cosmopolite 30. april, Leela James 5. mai. Begge har markert seg opp gjennom dette nye århundret, og har mer eller mindre ferske album ute som bekrefter deres gode rykte.
(...)
Jeg erklærer meg gjerne skyldig i å ikke følge nok med på dette området i nyere tid. Jeg tar igjen litt av det tapte med disse artistene, og blir forbløffet over hvor sterke de høres ut. De minner om soulmusikken jeg var betatt av på 80-tallet, stemmer som tar godt i uten å gaule, og som kan formidle tanker om hjerte og smerte med en inderlighet som får det til å kjennes som helt nye opplevelser hver gang.
(...)
OM LEDISIS ALBUM "GOOD LIFE": Det nye albumet «Good Life» lever opp til tittelen med sine beskrivelser av romantikkens gode sider, eller inderlige ønsker om den. Stemmen hennes bukter seg flott rundt i produksjonen, den flotte lyden av en ikke altfor fjern fortid, med rytmespor som sikkert er programmerte, men høres ut som de er organisk spilt.
(...)
OM LEELA JAMES ALBUM "THOUGHT U KNEW": For et halvt år siden kom hennes seneste album, «Thought U Knew», som også gir en god følelse av soul på sitt mest solide, i dette tilfellet med et herlig ekko av 80-tallet på sitt beste.
(...)
Enda en amerikansk soulsanger er på vei til Torshov: José James spiller på Cosmopolite 5. juni. Enda en som oppdaterer gamle tradisjoner, og med sin personlige vri får de til å høres helt tidsriktige ut.
(...)
Hans nye album heter «1978», og legger seg i et smooth spor med sofistikert produksjon. Mye romantikk er det i disse sangene også, men også skarpere sosiale kommentarer"