Leela James

Leela James
Soul
R&B
Cosmopolite Scene
søndag 5. mai 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Leela James

Kjære publikum,

Vi beklager å informere om at søndagens konsert med Leela James, dessverre må avlyses.
Leela James har dessverre, på grunn av uforutsette hendelser knyttet til helse i nær familie, måttet avlyse den første delen av hennes europeiske turne. Dette inkluderer også hennes konsert på Cosmopolite 5. mai. Vi jobber med å finne nye dato for denne konserten.
Alle billettkjøpere vil få billettene sine automatisk refundert fra Ticketmaster. NB! Billettavgift refunderes ikke.
Vi beklager svært mye til alle som har billett.

«Sangerinnen Leela James holder brannfakkelen for soulmusikk høyt hevet med sitt nye album» skriver essence.com i sin anmeldelse av «Thought U Knew». Albumet er ifølge nettstedet en påminnelse om at R&B slettes ikke er død, og at «Guddatteren av Soul» fremdeles fortjener sin tittel.

«En av artistene i moderne soul som konstant leverer, og fortsetter å heve sitt nivå» - Soul Bounce
«Vital, moderne soul» - Chicago Reader

Selv sier hun om låten «Right Back In It» som er en del av albumet: «Denne låten fremhever viktigheten av å komme tilbake til deg selv, komme tilbake til kjærlighet og komme tilbake til det som gjør at du føler deg bra.» Om låtskrivingen sin generelt sier James at: «Livet inspirerer meg!»

«Hun har Tina Turner i seg, hun har Betty Lavette» - Rex Ridenout, låtskriver

Leela James er et R&B «powerhouse», kjent for sine sjelfulle, men også sterkt tilstedeværende fremførelser. Om statusen som «Guddatteren av Soul» sier James selv: «Jeg tror jeg har greid å opprettholde denne statusen ved å være sjelfull og sann mot den jeg er.»

Opprinnelig var det Etta James som holdt den ærefulle tittelen, og etter hennes bortgang lagde James albumet «Loving you More…In the Spirit of Etta James». I en anmeldelse på Singersroom står det: «Når en ung artist kan tenne gnisten i en eldre forgjengers musikk, på deres egne kreative måte og gjennom bruk av varierte sjangre, så er det; prisverdig.»

«Leela James er en av få soul sangere fra sørstatene som fremdeles kan levere hits» - The Rolling Stone

 

Før og etter konserten spiller DJ Audun Vinger: 

Audun Vinger er en kjent kulturjournalist, redaktør og programleder gjennom flere tiår, men han er vel så mye en allsidig musikkfreak, konsertgjenger, platesamler og DJ. Når han leker sistnevnte er det spesielt soul og jazzfunk det går mest i. Han hadde i yngre dager klubben Love Hangover på legendariske Headon fra de siste årene av 90-tallet, og var blant de første som hadde klubbkveld på BLÅ med Contagious, der han har vært svært utholdende. Han har vært og er å høre rundt om på Oslos mange utesteder og på festivaler landet over, og på NRK radio. Dagtid og tidlig kveld, gjerne i sammenheng med konserter, er ingen hindring. Også voksne folk fortjener å høre god dansemusikk før de legger seg, sier han. Eventuelt bare nikke med hodet.


Line up:
Leela James – vokal        
Nynoka Brown – bakgrunnsvokal  
Alex Plummer – keys 
Archie Pearson – bass                                 
Deshaun Allen – trommer