Ledisi

Ledisi
Soul
Cosmopolite Scene
tirsdag 30. april 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Ledisi

Soul-sensasjonen Ledisi Anibade Young er født i jazzens hovedstad, New Orleans, og kommer fra en lang linje med afro-amerikanske musikere.

Det er kanskje ikke overraskende, at etter 13 Grammy-nominasjoner så var det for nettopp «beste tradisjonelle R&B fremførelse» hun endelig fikk sin første, gyldne grammofon-statue?

Som vokalist er Ledisis styrke at hun dekker over hele fire oktaver og tar i bruk sangteknikk fra afroamerikansk jazztradisjon, hvis noen teknikker går helt tilbake til plantasjeslaveriet.

Ledisi utstråler varme på scenen, selvsikkerhet og deklamerer tekstene med kraft. John Legend får ikke rost Ledisi nok:

«Som en samtidsvokalist, så er det nesten ingen annen jeg kan tenke på i verden som er så dyktige til å synge som henne» … «Når det gjelder rekkevidde, fingerferdighet, klarhet, allsidighet, kan hun gjøre alt hun vil. Hun er en av de største sangerne i verden, punktum.»

Flere bemerkelsesverdige beundrere er blant andre Obama-familien, Prince og Stevie Wonder.

Ledisi har gitt ut flere album og det siste er «Ledisi Sings Nina» fra 2021, hvor sangerinnen tolker Nina Simones tekster på sin helt egen måte. Ledisi ble svært inspirert etter å ha hørt Simone synge «Trouble in Mind» på radioen, da hun var i et depressivt humør. «Hun reddet livet mitt» har Ledisi uttalt om Simone.

«Ledisi» betyr å «bringe frem» på det vestafrikanske språket Yoruba. «Soul-sensasjonen» er klar for å runge med sin klare stemme og gripe publikum på Cosmopolite!


Før og etter konserten spiller DJ Audun Vinger: 

Audun Vinger er en kjent kulturjournalist, redaktør og programleder gjennom flere tiår, men han er vel så mye en allsidig musikkfreak, konsertgjenger, platesamler og DJ. Når han leker sistnevnte er det spesielt soul og jazzfunk det går mest i. Han hadde i yngre dager klubben Love Hangover på legendariske Headon fra de siste årene av 90-tallet, og var blant de første som hadde klubbkveld på BLÅ med Contagious, der han har vært svært utholdende. Han har vært og er å høre rundt om på Oslos mange utesteder og på festivaler landet over, og på NRK radio. Dagtid og tidlig kveld, gjerne i sammenheng med konserter, er ingen hindring. Også voksne folk fortjener å høre god dansemusikk før de legger seg, sier han. Eventuelt bare nikke med hodet.


Line up:

Ledisi - vokal
Greg Clark – trommer
Chooky Caldwell - bass
Joe Harley - keys
Sara Williams – kor