Bombino + Gjest: Knut Reiersrud

Bombino by Ron Wyman
Ørkenblues
Cosmopolite Scene
lørdag 25. mai 2024
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
380/330,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Bombino + Gjest: Knut Reiersrud

Omara «Bombino» Moctar er en kultfigur innen ørkenblues – og blir til stadighet omtalt som en av verdens største nålevende bluesgitarister. Nå er gitaristen og sangeren aktuell med sitt syvende album «Sahel» hvor musikernomaden synger om hjemmet sitt, barna sine og Tuaregenes strid.

Bombino har spilt på Cosmopolite flere ganger og er en elsket artist av vårt publikum, som stadig vender tilbake for å se han.

“Sahel’s Jimi Hendrix” – THE NEW YORK TIMES

«Sahel» er Bombinos hittil mest personlige, kraftfulle og politisk bevisste album. Den soniske kompleksiteten skal vise frem den sammenvevde og intrikate kulturen og folkene som utgjør Sahel-regionen. Albumet kom til da Bombino måtte bli værende hjemme under pandemien, og fikk sjansen til å koble seg på røttene sine igjen.

“Sultanen av shredding” – THE NEW YORK TIMES

Bombinos stil som gitarist er lynrask, elastisk og svært musikalsk. Da han satt i eksil i Libya og Algerie på 90-tallet saumfarte han opptak av Jimi Hendrix – og nå gjør musikere over hele verden det samme med Bombino.

Om «Sahel»: «En kulturelt rik innovasjon» - CULTFOLLOWING

Den walisiske produsenten David Wrench jobbet tett med Bombino på albumet «Sahel». Wrench beskriver en arbeidsprosess hvor låtene ikke var planlagt, men kom til i studio, ut fra en artist som sitter på et enormt vokabular av låter, historier, spillestiler og minner: «Det han gjør ser så uanstrengt ut, men så er det så komplekst. Stilen er raffinert, helt unik og totalt bare hans. Den holder historie i seg, og det er utrolig».

Med Bombinos utrolige, unike og delikate spillestil, med transeframkallende repetitive partier brutt opp av sublime soloer kan vi love en konsert som forteller sterke historier og tar publikum inn i ørkenbluesuniverset!

Gjest: Knut Reiersrud 

Norges største bluesgitarist har preget norsk musikk i 45 år nå. Han har herjet bluesbuler, spilt under OL-åpningen på Lillehammer og har tre Spellemann og en dansk grammy. Reiersrud vil spille et par låter før konserten starter.

Line up:
Bombino – gitar og vokal
Kawissan Mohamed Alhassan – gitar og vokal
Youba Dia – bass
Corey Wilhelm – trommer