Høydepunkter på Djangofestivalen 2024: Jimmy Rosenberg gjør comeback og frankrikes hotteste stringswing-band er i Norge for første gang

Django
Bilder av
Cosmopolite
Skrevet av
Julie Brundtland Løvseth

Høydepunkter på Djangofestivalen 2024: Jimmy Rosenberg gjør comeback og frankrikes hotteste stringswing-band er i Norge for første gang

Årets Djangofestivalen spenner fra opprinnelse til fornyelse – det er klassiske tradisjonsbærere som Jimmy Rosenberg og frisk improvisasjon fra de mest ettertraktede bandene i Frankrike nå, som Panch Weiss og Fanou Torracinta.

Et comeback med store forventninger


Torsdag starter festivalen med et pang! Og det er Jimmy Rosenberg som står for panget. Hans første opptreden på Djangofestivalen skjedde da han var bare 12 år gammel. Rosenberg var allerede en stjerne som 12-åring, og etter noen år borte fra scenen gjør han nå comeback. Konferansier Jon Larsen har laget film om Rosenberg og omtaler han som «et av de største talentene innen jazzgitar noensinne».

Rosenberg er vert for jam-session både lørdag og søndag, en fri og lidenskapelig musikalsk seanse som publikum kan nyte med et glass etter konserten. Artistene står i kø for å jamme med Rosenberg, og blir i Oslo flere netter for å kunne jamme med han.

Les mer om torsdagens program her. 


Populært band i Frankrike fornyer stringswing-sjangeren


Av fredagens konserter vil vi trekke frem Pansch Weiss & Jimmy Hoffmann Quartet, et av to band på festivalen som representerer den yngre generasjonen. Pansch Weiss leder an på gitar, og har med seg svært erfarne musikere som blant andre Benji Winterstein, en sterk gitarist med sigøynerherkomst som har vært på Djangofestivalen mange ganger og Jimmy Hoffmann – som begynte å fatte interesse for fiolinen som 2-åring! Bandet er sterkt forankret i stringswing, men fornyer sjangeren og improviserer på en frisk måte.

Les mer om fredagens program her. 

En sammensetning vi har store forventninger til


Fra festivalens siste dag vil vi trekke frem begge konsertene. Fanou Torracinta er i samme kategori som sistnevnte kvartett, som et fransk band som er veldig attraktivt i hjemlandet for tiden og som fornyer string-swing! Torracinta tar med seg musikkstilen og påvirkning fra Korsika og kaller konserten sin «Gipsy Guitar From Corsica». Det er Torracintas første gang på Djangofestivalen! Med Bastien Brisons pianospill blir det ekstra trykk i swingen!

Som avslutning på Djangofestivalen har kreativ leder Miloud Guiderk satt sammen to musikere som begge har vært på Djangofestivalen, men som aldri har spilt sammen tidligere. Joscho Stephan Trio var på festivalen i fjor, til stor begeistring fra publikum, og skal nå opptre med Fiona Monbet, en fantastisk fiolinist, som var på Djangofestivalen for første gang i 2010!

Fiona har klassisk utdannelse og var elev av Marian Petresco – en kreativ musiker med stor bredde! Denne kvelden møtes den tyske og franske skolen – vi håper på en sterk musikalsk symbiose, som Django Reinhardt kunne vært stolt av.

Les mer om lørdagens program her. 


 

 Last ned festivalprogrammet til mobilen med Broadcast app:

QR BROADCASTBROADCAST