Djangofestivalen

Django Reinhardt
Jazz
Cosmopolite Scene
lørdag 20. januar 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
420/370,- +avg. Festivalpass: 900,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Djangofestivalen

20:00 Fanou Torracinta – Gipsy Guitar From Corsica (FR)

21:30 Fiona Monbet & Joscho Stephan Trio (FR/DE)

23:00 JAM ledet av Jimmy Rosenberg

Konferansier: Jon Larsen

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etter hvert er kopiert i over 50 land.

Fanou Torracinta – Gipsy Guitar From Corsica (FR):
Fanou Torracinta kommer fra «skjønnhetens øy» Korsika, utenfor Frankrike, og påvirkningen fra musikalstilene fra øya tar han med seg i sine komposisjoner og uttrykk! Torracinta turnerte med sigøynerjazz-legenden Tchavolo Smchitt og dette ble et øyeåpnende og definerende møte for ham. Tourracinta har hatt flere egne trioer og kvartetter og spilt på prestisjefylte scener som Jazz i Marciac og Les nuits de la guitare de Patrimoni etc. I dag er Torracinta engasjert i den parisiske jazz- og sigøynermusikk scenen. Totalt har han gitt ut fire albumer og det siste har tittelen: «Gypsy guitar from Corsica vol.2». Med originale komposisjoner og musikk av Django Reinhardt og andre jazzstandarder har låtene en aksent fra Korsika! Med Basten Brisons pianospill blir den eksepsjonelle svingen fremhevet når hele kvartetten stemmer stemmer i med sin sterke gruppedynamikk!

Line up:
Fanou Torracinta – gitar
Bastien Brison-piano
Benji Winterstein -rytme gitar
Edouard Pennes -kontrabass

Fiona Monbet & Joscho Stephan Trio (FR/DE)

Joscho Stephan Trio spiller et bredt utvalg låter innen string-swing, kombinert med latinske melodier, klassisk og pop og mange tolkninger av velkjente klassikere innen sjangeren. Stephans styrke er kreativitet, rytmisk teft og en oppsiktsvekkende soloteknikk. Albumet hans «Swinging Strings” ble stemt frem som månedens CD av det amerikanske magasinet «Guitar Player». To av hans siste albumer er “Gypsy meets Groove” og “Guitar Heroes”.

Store jazzmusikere som Paquito de Rivera, James Carter og Charlie Mariano roser gitaristen for deres felles fremførelser. Stephan har også lagt ut på turne i Australia med Martin Taylor og Tommy Emmanuel. Han har også vært på turne med sine egne band (trioer og kvintetter) på flere store europeiske festivaler, i Frankrike, Italia, Polen og Storbritannia.

«En fenomenal fiolinist med en enorm uttrykksfullhet» - Theartdesk.com

Fiona Monbet er en fransk-irsk komponist, fiolinist og dirigent. Monbet begynte sin jazz-karriere svært ung, allerede før hun studerte klassisk fiolin på konservatoriet i Paris. Monbet er kjent for å spille med de beste Django-musikerne i Frankrike og Europa. Monbet var på Djangofestivalen i 2022 og da skrev en svært begeistret anmelder i Ballade.no:

«Stjernen Fiona Monbet leverer ren musikk! Høye forventinger er farlig, og mange fortalte meg om Fiona Monbet på forhånd. Jeg visste ikke hva jeg gikk til.Men nå vet jeg: Fiona Monbet er utrolig stor på scenen. Hun spiller av en annen verden, og hun spiller på en måte som ikke kan klassifiseres uten videre. Enhver solist tolker andres verk, og velger andres verk å tolke, og Fiona gjør det på en slik måte at det ikke blir jazz lenger. Det er heller ikke folk, ikke klassisk, ikke samtids, og ikke punk heller. Jeg kan kun klassifisere det som ren, ren musikk. Jeg hører at andre i publikum er enige, det er sukk og utrop fra salen gjennom hele konserten.»

Line up:
Fiona Monbet – fiolin
Joscho Stephan - gitar
Sven Jungbeck - gitar
Volker Kamp - kontrabass

Jam-sesjon etter konsertene på fredag og lørdag
Jimmy Rosenberg er vert for jam-sesjon etter konsertene både fredag og lørdag. Rosenberg leder jam-sesjonen og musikerne som spiller disse kveldene har vært så ivrige etter å jamme med Rosenberg at de har blitt en ekstra kveld i Oslo for å kunne bli med!

 

 Last ned festivalprogrammet til mobilen med Broadcast app:

QR BROADCASTBROADCAST