Djangofestivalen

Django Reinhardt
Jazz
Cosmopolite Scene
torsdag 18. januar 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
420/370,- +avg. Festivalpass: 900,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Djangofestivalen

20:00 Hot Club de Norvège(NO) + Majken Christiansen(DK) og Lars Frank(NO)

21:30 Jimmy Rosenberg Trio(NL)

Konferansier: Jon Larsen

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etter hvert er kopiert i over 50 land. k

Hot Club de Norvège + Majken Christiansen (DK) og Lars Frank (NO):

Norges hotteste band Hot Club de Norvège har servert sigøynermusikk til det norske folk helt siden grunnleggelsen i 1979. Grunnleggende medlem av bandet, Svein Arbostad er fremdeles med, og står for grunntonen i bandet med sin kontrabass. Den franske supergitaristen Gildas Le Pape ble med i 2018 og har bakgrunn fra metallbandet Satyricon. Multiinstrumentalisten Finn Hauge spiller fiolin og munnspill mens nykommer og gitarist Ola Erlien har allerede tatt den norske swingscenen med storm!

Majken Christiansen er en dansk-norsk jazzvokalist, kjent blant annet for sine tolkninger av standardlåter. Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaene, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Sangerinnen kommer opprinnelig fra København og siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hennes nyeste prosjekt heter «Ella meets Django», en utforskning av hvordan et møte mellom disse to mesterne kunne ha utartet kunstnerisk og musikalsk!

Lars Frank er en internasjonal ettertraktet klarinettist og saksofonist utdannet ved jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole. Som ung begynte han å interessere seg for New Orleans Jazz. De siste årene har han vært solist på flere internasjonale festivaler og ble i 2016 tildelt den japanske prisen Kobe Jazz Street Award.


Line up:
Ola Erlien – gitar
Gildas Le Pape – gitar
Finn Hauge – fiolin, munnspill
Svein Aarbostad – kontrabass
+ gjester- Majken Christiansen – vokal
Lars Frank – klarinett, sax

 

Jimmy Rosenberg Trio (NL):
«Jimmy Rosenberg er et av de største talentene innen jazzgitar noensinne» - Jon Larsen

Jimmy Rosenbergs livshistorie handler i stor grad om at han er en sinto-romani født inn i en sigøynerjazz-familie med store musikalske gaver. Allerede som syvåring plukket Rosenberg opp gitaren og hans første deltakelse på Djangofestivalen i Norge skjedde da han var 12 år!

Rosenberg har hatt sin egen trio ved navn Gypsy Kids som ga ut sitt første album ved navn «Safari» da Rosenberg var tolv år. Et viktig gjennombrudd var platen «Seresta» på Hot Club Records i 1989. Rosenberg har spilt inn den britiske dokumentaren Djangos Legacy på BBC med Gypsy Kids som ble trioens internasjonale gjennombrudd. Jimmy Rosenberg opptrådte under Django Reinhardt New York Festival under festivalens første år! Køen frem til Birdland strakk i flere kvartaler dette året…

I en del år har Rosenberg holdt seg unna scenen, men er nå tilbake for fult med eget gitarakademi og i nyere tid har han og musikerkolleger spilt briljante konserter på Django Reinhardt festivalene i Milano og Fountainbleau. Det gleder oss at en norgesvenn og festivalvenn er tilbake! Gå ikke glipp av sjansen til å oppleve et gitargeni live!


Om de andre musikerne:
Bassisten Daniel Gueli er halvt nederlandsk og halvt italiensk. Han lærte å spille gitar som 12åring men fra 16årsalderen spilte han bass og sang i rockeband. Utdannelsen fikk han på konservatoriet i Amsterdam og spiller en variasjon av stilarter, både elbass og kontrabass.

Ringo Steinbach er ingen nykommer på Djangofestivalen, og var her i 2009 med Nomy Rosengren, lillebroren til den legendariske Django-gitaristen Jimmy Rosengren.

Line-up:
Jimmy Rosenberg - gitar
Daniel Gueli - kontrabass
Ringo Steinbach - rytme gitar

Last ned festivalprogrammet til mobilen med Broadcast app:

QR BROADCASTBROADCAST