Når bassistene styrer showet | Alune Wade og Marcus Miller inntar Cosmopolite

Wade og Miller
Bilder av
Cosmopolite
Skrevet av
Julie Brundtland Løvseth

Når bassistene styrer showet | Alune Wade og Marcus Miller inntar Cosmopolite

Alune Wade og Marcus Miller skinner når de står sammen på scenen – men i helgen står protesje og mentor på Cosmopolite scene med hvert sitt show!

Fredag 11. november står Alune Wade på scenen, sammen med Mamani Keita. De to påfølgende dagene, lørdag 12. og søndag 13. november spiller hans mentor – Marcus Miller.

Som UNESCOs talsperson for Slaverute-prosjektet har Miller latt seg inspirere av vervet da han lagde albumet Afrodeezia. Miller inviterte Wade til å spille på albumet, som ble nominert til Grammy-prisen og som solgte ut mer enn 250 konserter globalt.

Miller innarbeidet musikalske påvirkninger fra land som var del av den transatlantiske slavehandelen, altså fra Vest-Afrika, Nord-Afrika, Sør-Amerika og Karribien.

Som liveartist har Miller en unik evne til å skape en kraft på scenen ved å egge opp de andre bandmedlemmene til deres ytterste mens han samtidig tar hovedrollen som bassist! Vi gleder oss til hans to konserter!

Wade er svært engasjert i diaspora og afrikaneres kulturelle lommer rundt omkring i verden. Hans nyeste album SULTAN, som er nummer fem i en rekke av utgivelser, er en musikalsk bro mellom Afrika og Midtøsten. Albumet SULTAN representerer multikulturalisme gjennom de ulike rytmene og lydbildene fra jazz, afrobeat og berbermusikk.

De to jazzmusikerne sto sammen i FN bygningen og spilte fra albumet på The International Jazz Day, som arrangeres av FN.

FN selv sier om dagen at: «Jazz har et ekstraordinært potensial til å være et medium for fredelig samarbeid og konstruktiv dialog.»

Wade er stolt av å være protesje av Marcus Miller og har selv uttalt at han er inspirert av lydbildet til Miller da han skapte sitt siste album SULTAN – som han spiller på konserten 11. november!