Jazznyheter og elskede bautaer denne våren på Cosmopolite

Fire jazznyheter
Bilder av
Cosmopolite
Skrevet av
Julie Brundtland Løvseth

Jazznyheter og elskede bautaer denne våren på Cosmopolite

Før sommerens rytmiske hete slår over oss som en dansende varmebølge, er det tid for en mer kontemplativ, men også improviserende og levende musikksjanger: Jazz!

Vårens største satsning er supergruppen «Modern Standards Supergroup» som består av fire eminente musikere: Niels Lan Doky (piano), Ernie Watts (saksofon), Darryl Jones (bass) og Harvey Mason (trommer). Prosjektet ledes av pianist og produsent Niels Lan Doky som har blitt kalt «den beste pianisten av sin generasjon»!

Jazzensemblet ønsker å revitalisere jazzen og øke sjangerens relevans ved å tolke slagere fra den moderne musikkhistorien gjennom en jazz-linse. 

Supergruppen tar for seg moderne pop-ikoner som Nirvana, Seal, Soundgarden og Patti Smith og blander disse på sømløst vist med et par få originaler så vel som klassikere av Miles Davis.

For å markere Den internasjonale kvinnedagen 8. mars har vi booket Kinga Głyk som har blitt kalt «en av de mest interessante bassistene i den unge generasjonen» av Jazz Forum. Vi gleder oss til å feire kvinnedagen med en fremragende bassist!

Głyk har med seg Nicolas Viccaro, er en trommeslager som har spilt med artister som Richard Bona, Mike Stern og Bill Evans. Viccaro er fransk og vokste opp i en familie med musikere, noe som gjorde at han startet å spille trommer som 3-åring! Faren hans er også profesjonell trommeslager, og utdanningen fikk Viccaro på Conservatoire National de Nice hvor han fikk National Conservatory First prize. Da han flyttet til Paris begynte han å jobbe med noen av de aller fremste jazzmusikerne i hans generasjon.

Cosmopolite-veteranen og venn av huset: Scott Henderson kommer med sitt nye album "Karneval" som blir lansert i februar. Henderson har også med seg gitarist Jeff Aug som vil spille gitarsolo før konserten! I tillegg får vi høre gjesten Lina Mastalska på gitar. Dette er kvelden for de som elsker gitar og jazz-fusion!

Et mer eksperimentelt innslag er multi-instrumentalisten, sangeren og produsenten Elijah Fox som blander jazz, psykedelisk og soul i sin musikk. 

«For Elijah betyr bruken av impresjonisme å få alle bevegelser til å vekke kraftfulle emosjonelle reaksjoner hos sine lyttere, samtidig som han er åpen for en ettertenksom vandring i musikken.» -MUSEWIRE

Jazzkonserter på Cosmopolite våren 2024: