Kinga Głyk

Kinga Glyk by Peter Honnemann
Jazz
Cosmopolite Scene
fredag 8. mars 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Kinga Głyk

Glyk er en bassist og bandleder, som har spilt i Norge under Maijazz til strålende anmeldelser, og har allerede rukket å dele scene med bassemeritus Marcus Miller som gjest på hans konsert. På den internasjonale kvinnedagen 8. mars kommer den polske fremadstormende bassisten til Cosmopolite for å feire kvinner i musikken!

«Kingas musikalske evner har gjort henne til en del av den polske jazzhistorien» - Adam Makowicz

Den 27 
år gamle bassisten Kinga Glyk blir omtalt som den beste polske bassmusikeren av sin generasjon, og er en stigende stjerne på jazz- og bluesscenen. Hun begynte sin musikkarriere som 12-åring i familiebandet Glyk P.I.K. TRIO.

«En av de mest interessante bassistene i den unge generasjonen» - Jazz Forum

Utgivelsene har fulgt Glyk på løpende bånd, fra debutalbumet «Rejestracja» i 2015, til «Happy Birthday» i 2016 og «Dream» i 2015 - spilt inn på Warner Music. I albumet hører vi noen av verdens mest berømte musikere: Greg Hutchinson (trommer), Tim Garland (saksofon) og Nitai Hershkovits (piano). Glyks siste album, «Feelings» kom ut i 2019, også på Warner Music.

«Kinga er utrolig talentfull, musikalsk og med en fantastisk energi!» - Grzegorz Kapolka

Jazz i Norge skrev om Glyk under hennes konsert på Maijazz i 2018:  «Nå framstår Kinga Glyk som en ung , svært talentfull musikant som har opparbeidet seg ett usedvanlig høyt antall visninger på sosiale medier – en av de store sensasjonen på sosiale medier innen jazz i Europa. Faktisk på høyde med pop og mainstream musikk.»

Videre skriver nettstedet: «For Kinga Glyk er det viktigste «grooven» og ha det moro på scenen, men også å kommunisere godt med publikum.»

Vi gleder oss til å feire kvinnedagen med en fremragende bassist!

 

Line-up:

Kinga Glyk - bass
Nicolas Viccaro - trommer
Hailey Niswanger - saxofon
Jan Uvira - keyboard
Arek Grygo - keyboard

Konserten er støttet av Polens ambassade og IAM

Republikken Polens ambassade   IAM Logo