I eksentriske Ghost-Note har «game changer»-musikerne slått seg sammen

Ghost Note band bilde
Skrevet av
Julie Brundtland Løvset

I eksentriske Ghost-Note har «game changer»-musikerne slått seg sammen

Trommeslageren Robert «Sput» Searight sin første GRAMMY da han var 18 år og bassisten «MonoNeon» har laget en kunstinstallasjon ut av bassgitaren sin. Sammen har de skapt bandet Ghost-Note som spiller en smidig blanding av jazz, hip-hop, funk og afroamerikanske rytmer. 

Skal ikke bassgitarister holde seg litt i bakgrunnen på scenen?

Er de ikke de mest anonyme musikerne?

Hvorfor har bassgitaristen MonoNeon en sokk på gitaren sin?

Og hvorfor skal han absolutt bryte alle regler?

«Det har helt klart gjort han til en av de mest iøyefallende karakterene innen bass-miljøet». Ifølge Bassmusicianmagazine.com.

Dywane Thomas ALIAS «MonoNeon» har gjort seg kjent i musikkverden som en innovativ og funky bassist som bryter med reglene innen bass-spill med barnlig eksperimentering og fargelegger sitt visuelle uttrykk med dadaisme og avantgarde-kunst.

«MonoNeon» er kjent for sitt uttrykk «Readymade bass» som er inspirert fra Dadaismen og Marcel Duchamps readymade works, som «The Fountain» og hans parodi av Mona Lisa. «Readymade bass» er «MonoNeons» bassgitar med en sokk som dekker halsen på gitaren og navnet Polyneon skrevet på gitaren. Fargerik ducktape og andre dagligdagse objekter plassert på bassgitaren har blitt hans særegne stil.

«MonoNeon» er høyrehendt, men spiller med venstre hånd mens han holder en bassgitar opp ned (gitaren er beregnet for høyrehendte). Ved å holde bassgitaren slik kan «MonoNeon» få til en helt unik stil med teknikker som strengebøying og «slapping». Bassisten bruker også Gamaka – ornamenteringer funnet i klassisk Indisk musikk. Dywane Thomas omfavner også villkårlige og personlige feil i sin fremføring, og gir feilene en mening mens han spiller.

Dywane har spilt bass siden han var fire år gammel, og flere i familien er musikere. På Facebook siden hans kan du se han jamme med bestemoren sin.

Perkusjonisten Robert «Sput» Searight er en helt eksepsjonell trommeslager som har mottatt hele tre GRAMMY-priser. «Sput» vant sin første GRAMMY da han var 18 år gammel, med sin egen musikkgruppe, God’s Property, som endret sjangeren gospel for alltid.

«Sput» var elev på den verdensbeørmte ungdomsskolen Booker T. Washington School for the Performing Arts hvor også Erykah Badu var elev, den såkalte «First lady of Neo-soul». I senere tid har Erykah Badu og «Sput» samarbeidet, det har han også med Snoop Dogg, Celine Dion, Justin Timberlake og P Diddy.

Evnene hans til å lytte til musikk som en produsent i tillegg til å være en eksepsjonell fremfører skiller «Sput» fra mange av sine samtidige musikere. I den grensesprengende instrumentalgruppen Snarky Puppy fikk han videre utviklet sitt uttrykk og nå utvikles reisen videre i Ghost-Note!

 

Ghost-Note spiller på Cosmopolite søndag 22. mai!