Modern Standards Supergroup på Cosmopolite søndag 10. mars

Super
Bilder av
Cosmopolite
Skrevet av
Jan Christian Nordahl

Modern Standards Supergroup på Cosmopolite søndag 10. mars

Det blir full fres på Cosmopolite - SØNDAG 10.MARS da denne supergruppa besøker Norge

Dette prosjektet består av fire musikere som alle har en livslang reise på jazzens øverste hylle.
 

Kvartettens og prosjektets leder Niels Lan Doky har vokst opp i København av dansk-vietnamnesiske foreldre og debuterte som pianist allerede som 13 åring. Tok sin utdannelse ved Berkely College of Music i Boston og har deltatt i utgivelsen av 40 album og da han debuterte i 1986 uttalte jazzskribenten Dan Morgenstern at nå var han trygg på at jazzens fremtid var i trygge hender!

Niels Lan Doky har bodd i Boston, New York, hvor han opptrådte solo i Carnegie Hall, Paris og flyttet tilbake til København i 2013. Han er musiker, komponist, forfatter, arrangør og har deltatt i film. Kjent som dyktig konferansier/folketaler hvor han har taler om jazzens visdom og betydning.

Han har holdt konserter for Roger Moore, Pave Johannes Paul og dronning Margrethe m.fl Niels Lan Doky har med sin utrolig karriere de best forutsetninger for å plukke de beste musikerne i denne berømte kvartetten.
 

Niels Lan Doky – piano
og er leder for denne kvartetten


Ernie Watts – saksofon
Watts har spilt med Charlie Haden`s Quartet West på Cosmopolite på 90-tallet. Ernie Watts har også spilt med Lee Ritenour som ofte har vært på Cosmopolite. Ernie Watts har også spilt inn soundtrack på filmer som Grease og The Colour Purple og TV-serien Night Court og turnert med The Rolling Stones.


Darryl Jones – bass
Har spilt med flere av bandene til Miles Davis og Sting, og 30 år med The Rolling Stones. Darryl har spilt på Cosmopolite tidligere med Mike Stern.


Harvey Mason – trommer
Har jobbet med Aretha Franklin, og som trommeslager for Herbie Hancock band The Headhunters. Spilt med Miles Davis, Quincy Jones, Barry Manilow, Ray Charles, Freddie Hubbard og Christina Aguilera. Medvirket på tusenvis av plateinnspillinger.  Æresdoktorgrad fra Berklee i 2015 for hans vedvarende bidrag til amerikansk kultur.  Harvey Mason debuterer på Cosmopolite.


Modern Standards Supergroup revitaliserer jazzen ved å spille Nirvana, Seal, Soundgarden og Patti Smith på sin særegne måte. Med ca. 200 års musikalsk erfaring og stor respekt for gammel jazz er de blant jazzens aller største musikere.