Arild Andersen falt for Daniele di Bonaventuras melodiske måte å spille på | Bandeonist og kontrabassist improviserer lyd til å bli mosaikk

Arctic duo
Bilder av
Cosmopolite
Skrevet av
Julie Brundtland Løvseth

Arild Andersen falt for Daniele di Bonaventuras melodiske måte å spille på | Bandeonist og kontrabassist improviserer lyd til å bli mosaikk

Andersen og di Bonaventura spiller under tittelen «Arctic Duo» på Cosmopolite søndag 23. april. Her skal de både utfordre hverandre og gi hverandre plass, slik seg hør og bør når to mestere improviserer.

De to jazzlegendene, fra Italia og Norge traff hverandre på ulike europeiske jazzfestivaler og de vil presentere for oss egenkomponerte låter, som ifølge dem selv har «eleganse og er raffinerte».

Andersen utdyper om musikken publikum vil få høre:

«For det første er det en gjennomsiktig lyd hvor alt høres og settes opp som en mosaikk. Musikken er melodisk, men også til tider utfordrende harmonisk og rytmisk».

Daniele di Bonaventura er både komponist, arrangør, pianist og bandeonist. Denne kvelden opptrer han som bandeonist, altså spiller han på en type trekkspill. Om instrumentet sier Andersen:

«Jeg synes bandeon gir et rikt melodisk og harmonisk grunnlag for både ballader og mer rytmiske varianter»

Velkommen til publikum som vil oppleve musikk som «beveger seg fra en varm middelhavsklang til mer dempede nordeuropeiske toner og ender opp i en luftig arktisk atmosfære».