Hele verden til frokost: Programmet til Cosmopolites 30-årsjubileum er en reise rundt jorden!

Cosmopolite scene 30 år presentasjon
Bilder av
Cosmopolite
Skrevet av
Cosmopolite

Hele verden til frokost: Programmet til Cosmopolites 30-årsjubileum er en reise rundt jorden!

Salgulvet på Cosmopolite scene var fylt med journalister og kollegaer fra musikkbransjen da vi inviterte til frokost, musikk og presentasjon av programmet til 30-års jubileet!

30-årsjubileet markeres med et eget program som begynner søndag 6. november med den legendariske jazzbassisten Ron Carter og avsluttes med dronningen av flamenco: Buika, søndag den 20. november.

I to uker på Cosmopolite kan du få høre alt fra ny og sjangeroverskridende verdensmusikk med The Turbans, til bestillingsverk av en av våre dyktigste jazzartister – Kristin Asbjørnsen og funk-jazz fra bassisten som aldri skuffer publikum: Marcus Miller! Og mye mer.

Jubileumsprogrammet er satt sammen for å vise Cosmopolites rike historie som musikkscene for jazz og verdensmusikk, og for å se fremover, mot en utvikling av disse sjangrene og vise frem nye uttrykk innen verdensmusikken!

Programmet dekker store deler av verden og presenterer musikere som trekker fra et bredt utvalg av kulturhistorien når de skaper ny musikk. Derfor ønsket vi også å vise denne musikken, med opptredener fra musikerne Sidiki Camara, Vera America og Per Einar Watler.

Sidiki Camara åpnet arrangementet ved å spille sine kjente vestafrikanske melodier med kora – et strenginstrument fra Vest-Afrika.

Vera America sang en akustisk versjon av «Maskenada» med gitarist Per Einar Watler på guitar, hun fikk faktisk med seg publikum på allsang så tidlig på morgenen!