Endelig kommer Israels fremste jazzmusiker til Norge

Avishai Cohen
Skrevet av
Julie Brundtland Løvseth

Endelig kommer Israels fremste jazzmusiker til Norge

Avishai Cohen er en multikulturell jazzmusiker med en smak for modernisme. Trompetistens musikalske stamfar er Miles Davis, og med dype røtter i bebop og post-bop tradisjonen, tar Cohen jazz i nye retninger.

Cohen skulle opprinnelig spille på Cosmopolite i 2020 men konserten ble avlyst på grunn av pandemien. Nå er konserten endelig gjenopptatt, og Avishai Cohen spiller med `Big Vicious’ prosjektet onsdag den 27. april.

Big Vicious er ikke bare tittelen på trompetmester Cohens nye album, det er også bandet hans. Bandet han satte sammen etter å flyttet tilbake til Israel etter mange år i USA. Bandet, og plata, er en sammensatt og vidtfavnende sak, ni egenkomposisjoner og covers av Massive Attacks «Teardrop» og Ludwig Van Beethovens landeplage fra 1801, «Moonlight Sonata».

Avishai Cohen er trompetisten som har nådd langt utover hjemlandets grenser som musikkutøver, improvisator, komponist og bandleder. Som åtteåring begynte Cohen å spille trompet og i tenårene spilte han for filharmonien i Israel.

Etter studier på Berklee college of Music ble han del av jazzklubben Smalls i New York. Her utviklet han sitt kunstneriske syn, i et miljø hvor tradisjon og innovasjon eksisterte i harmoni. Cohen blomstret i et miljø hvor swing, funk, latinske og orientalske rytmer med komplekse former og fri improvisasjon smeltet sammen til glede for et entusiastisk publikum. 

Med seg til Cosmopolite har Cohen gitaristen Yonatan Albalak og bassisten Uzi Ramirez og trommeslagerne Aviv Cohen og Ziv Ravitz, sistnevnte også som live sampler.

Kjøp billetter til konserten her.