Lettuce til Cosmopolite våren 2022!

Lettuce
Link til artikkel

Lettuce til Cosmopolite våren 2022!

Da Cosmopolite for første gang skulle ha besøk av den vilt talentfulle gjengen i Lettuce, måtte det avlyses. Konserten var nemlig satt til datoen vi aldri glemmer: 12.mars 2020. Nå er vi utrolig glad for å endelig kunne hente dem hit igjen, denne gangen 11.februar 2022 - fortsatt for første gang i Norge!

Lettuce sprenger omtrent alt som heter båser, og har selv prøvd å beskrive musikken sin som funk/jazz/soul/jam/psychedelic/hip-hop/avant-garde/experimental. Det er vel riktig nok, men gir egentlig ikke et fullgodt bilde av hvor mektig, variert og rikt dette låter.
Bandet ble startet alt i 1992, av talentfulle folk som fant sammen ved Berklee College Of Music i Boston. Den gangen skal de ha vært inspirert av blant annet Herbie Hancock, Earth, Wind and Fire og Tower of Power.

Og jammen er Lettuce funky – som et rytmisk fyrverkeri toppet med lekre blåsere og keyboards. De debuterte på plate med Outta Here in 2002, fulgt opp med et live-album fra Tokyo året etter. Til sammen har det blitt syv studioalbum, med ”Resonate” som det nyeste.

Lettuce består av Adam Deitch, Adam “Shmeeans” Smirnoff (gitar), Erick “Jesus” Coomes (bass),Ryan Zoidis (saxofoner, Korg X-911), Eric “Benny” Bloom (trompet, horn) og Nigel Hall: (vokal, Hammond B-3, Rhodes, clavinet, keyboards).
Hvordan Lettuce fikk navnet sitt? Fra den gangen de gikk rundt til lokale spillesteder og sa: ”Let us play!”