Dobet Gnahoré

Dobet G
Afropop
Cosmopolite Scene
lørdag 22. mars 2025
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Dobet Gnahoré

Den afrikanske superstjernen og GRAMMY-vinner Dobet Gnahoré er ute med nytt album «Zouzou», en hyllest til barna fra Elfenbenskysten. Hun er klar til å rocke scenen på Cosmopolite!

«Den Grammy-vinnende artistens nydelige og slående stemme skjærer igjennom og skaper en magisk effekt» - BBC

Albumet «Zouzou» er en feiring av rytmene fra Elfenbenskysten og kulturen fra landet, presentert i et moderne lydbilde. Motstandskraft, samhold og kraften i kvinnefellesskap er noen av temaene.

Gnahoré kommer fra Abidjan i Elfenbenskysten, og vokste opp i en musikerfamilie. Faren, Boni Gnahoré er perkusjonist og grunnlegger av en kulturorganisasjon. Dobet fikk sin musikalske utdannelse på farens danse- og teaterskole, hvor hun lærte afrikansk musikk, dans og perskusjon.

«En stylist, som alltid finner en måte å ta bolig i hele materialet, som en stor vokalist alltid gjør, i tillegg kler hun rollen som både låtskriver, perkusjonist og danser» - BBC

«Dronningen av afropop» mottok en GRAMMY-pris i kategorien Best UIrban/Alternative Performance for låten «Pearls» som var et samarbeid med den amerikanske sangeren India Arie.

«Mektig vokal» (…) «En sansbar dybdeskarphet» - Rythm Passport

«Zouzou» betyr engel på fransk, og har mer elektronisk produksjon i seg enn de tidligere fem studioalbumene Gnahoré har gitt ut. Momo Wang er en av en av Abidjans ledende produsenter, og har gitt albumet en moderne «edge», noe som gir pop-siden av verket et mer stødig fotfeste ved siden av afro-viben

«Den synth-baserte koloritten er en suksess i møte med Gnahorés akustiske univers» - Panm360

Line up:
Dobet Gnahoré Chant - perkusjon og synth
Julien Pestre - gitar og vokal 
Louis Haessler – bass, synth og vokal  
Bodjo Dibo – slagverk og vokal