Soft Machine

Soft Machine
Jazz
Rock
Cosmopolite Scene
fredag 16. mai 2025
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
370/320,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Soft Machine

Legende-bandet Soft Machine har eksistert i over femti år og blir regnet som et av de fremste avantgarde/jazz-rock-bandene i UK. Bandet er i kontinuerlig metamorfose – se dem nå imens de er på en musikalsk høyde!

Soft Machine har kommet ut med albumet «Other doors» og er derfor ute på turne! Et par år tidligere kom de også ut med det kritikerroste live-albumet «Live at the Baked Potato».

«Intet band av denne årgangen har noen rett til å høre så fryktløs ut og så heftig! Ikke gå glipp av dem.» - PROG Magazine

Den nåtidige reinkarnasjonen av Soft Machine består av fire musikere som er fast bestemt på å bevare badets spirit med nemlig å stadig dra ut på musikalske eventyr. Besetningen beveger seg fra kraftfull jazzfusion til atmosfærisk psykedelika – til fri og improvisert jazz-rock, for å skape et unikt lydbilde som er totalt kontemporært. 

«Ukonvensjonell musikk… En triumf at de fremdeles spiller med så høy kompleksitet og er så dynamiske. Gammel musikk, men med et ungt hjerte.» - DPRP.net

Bandet består av gitarist Jon Etheridge, som spilte i Soft Machine på 70-tallet, og var del av å lage albumene «Softs», «Alive and Well» og «Triple Echo». Bassist er Fred Thelonious Baker, som har vært en del av Canterbury-scenen i over 30 år. Trommeslager Asaf Sirkis er en anerkjent musiker på internasjonalt nivå – lovhyllet av Robert Wyatt! Saksofonisten er stjernen Theo Travis – som har spilt med Robert Fripp, David Gilmour og Steven Wilson tidligere. 

Soft Machine spiller materiale til æraen under Hugh Hopper, Mike Ratledge og Karl Jenkins og materiale fra deres felles studioalbum. 

“Den nåværende inkarnasjonen av bandet er faktisk forbaskede god!” – Jazz Journal
 

Line-Up:

John Etheridge – gitar
Theo Travis - saksofon, fløyte, keys
Fred Baker - bass
Asaf Sirkis - trommer