Richard Galliano New York Tango Trio

Richard Galliano by Serge Braem
Jazz
Cosmopolite Scene
onsdag 27. september 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
380/330,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Richard Galliano New York Tango Trio

Den franske trekkspilleren Richard Galliano har latt seg inspirere av den argentinske tangofornyeren Piazzolla og hans kunstnerskap, og vil på denne konserten spille egen musikk og Piazzollas komposisjoner, særlig fra Gallianos album Piazzolla Forever (2003).

Om dette albumet skriver Tor Hammerø: «Denne hyllesten til Piazzolla – det betyr musikk full av smerte, glede, sinne, musikk som dreier seg om liv og død, er spilt med en pasjon og innlevelse som nesten gjør fysisk vondt å høre på».

Galliano er tilbake på Cosmopolite for fjerde gang! Galliano har huset musikkscenen da lokalitetene var på Majorstua og Møllergata med sin septett.  I 2018 var han her med sin trio Mare Nostrum.

«Nesten helt sikkert så er Richard Galliano den beste trekkspilleren i dag. (...) Det er det delikate, lyset og skyggen til de stadig skiftende lydene, klarheten. Det er fortryllende.» - THE GUARDIAN

New York Tango Trio har mottatt strålende kritikk i The Guardian: «Her avsløres det doble talentet til Sébastien Giniaux, trioens suverene gitarist, som spiller en svært veltalende cello.»


Trioen får inn jazz i Neotango og «New Musette», og som Galliano selv forklarer, så utvikles sjangrene ved å bruke de samme ingrediensene; forholdet til dans, sterke melodier og presise og ettertraktede harmonier. Trioen spiller altså et repertoar fra Neotango og «New Musette» med en tilnærming fra jazzen. Slik spiller de fritt ved hver konsert, noen ganger langt fra notene – men aldri langt unna sjelen til komponisten!

Line up:

Richard Galliano - trekkspill, melowtone

Adrien Moignard - gitar

Diego Imbert - kontrabass