Gong

Gong
Rock
Cosmopolite Scene
fredag 8. september 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
450/400,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Gong

«Torabi’s vevede vokal er som en trolldom (…) båret høyt på Dave Sturt’s flytende bass» –  Louder Sound 

Den britiske kultgruppen Gong er en av de mest innovative psykedeliske rockebandene, som både har fornyet seg og regenerert krefter i over femti år, med mer enn femti musikere som del av bandet.

Gong har skapt flere sjangre i sin bandhistorie, og deres musikalske univers inkluderer valører av spacerock, jazz, eksperimentell rock, avant-garde, krautrock og surrealistiske lydbilder. 

Albumet The Universe Also Collapses er strukturert for å formidle opplevelsen av de ulike stadiene i en LSD tripp. «En feiring av vitenskapens magi… som bygger en bro mellom verdenene til utforskning gjennom lysergsyre og kvantefysikk» - Pop Matters

Med inspirasjon fra kvantefysikk, psykedeliske hallusinogener og meditasjoner over tid og rom, fremmer albumet en teori om at alt som har vært eller noensinne skal eksistere, oppstår i ett øyeblikk. «Remember, there is only now», som en av sangtekstene lyder. 

Om The Universe Also Collapses skriver Pop Matters: «En feiring av vitenskapens magi… som bygger en bro mellom verdenene til utforskning gjennom lysergsyre og kvantefysikk» 

Gong regnes som en sentral del av den progressive Canterbury-scenen i England. Grunnleggeren av bandet, Daevid Allen, var en arketypisk frisinnet anarkist som insisterte at Gong var en idé heller enn et band. Kanskje er det derfor den bestående line-upen er den lengstlevende i bandets historie, selv uten noen originale medlemmer?

Nåtidens Gong har klart å unngå å bli et legacy-band. Med deres siste to utgivelser, etter Allens død, har de skapt ny og drivende, fremtidsrettet og åpensinnet musikk. Frontvokalist Torabi mener at alle musikerne i bandet har Gong i sitt DNA: 

«Vi prøver ikke å herme etter hva Gong gjorde i fortiden. Jeg tror vi alle har blitt påvirket nok av Gong til at det er i vårt DNA, og for at vi lager ny musikk innenfor det samme rammeverket.»

Hør den unge generasjonen av musikk-hippier i det de visser frem sin tapperhet som improvisatorer på scenen!


Line up:

Kavus Torabi – vokal og gitar

Dave Sturt - bass

Ian East - saksofon

Cheb Nettles - trommer

Fabio Golfetti - gitar