Alfa Mist

Alfa Mist
Jazz
Cosmopolite Scene
torsdag 19. oktober 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Alfa Mist

Alfa Mist er en britisk musiker, produsent, låtskriver og rapper som kommer til Norge for første gang! Han er kjent for sin særegne blanding av hip-hop med improviserende jazz. Alfa Mist har headlinet Barbican i London og solgt ut alle de oppsatte USA-showene flere år på rad.

I en anmeldelse av Mists fjerde album Variables skriver kulturavisen The Guardian: 

«Varm, subtil jazz gnir skuldre med hip-hop og R&B på et stemningsfylt album som treffer det ideelle krysningspunktet mellom tilgjengelig og eksperimentelt»

Med albumet har Alfa Mist skapt et eget univers med sjangeroverskridende musikk, hevder storavisen. I låten Borderline, synger han om de vanskelige kårene britiske ungdommer med afrikansk bakgrunn møter i oppveksten: «Hverdagstraumer, normalisert – tre valgalternativer: Musikk sport eller kriminalitet».

Selv om albumet tar opp tunge temaer, er det formidlet med varme, gjennom gjentakende og emosjonelle pianolinjer med intuitiv groove og improviserende jazz i fri flyt.

«Idiosynkratisk og intrikat, men likevel fornøyelig. Variables er urokkelig i sin glans» - THE GUARDIAN

Selv sier Alfa Mist om arbeidet med hans siste album: «Jeg har kommet til et punkt hvor jeg utforsker hvor jeg er som musiker. Og stiller meg selv spørsmålet: Hvordan kom jeg hit?»

«Ved å komme fra hip-hop så har jazz blitt en type fremmedspråk som Alfa Mist bruker for å kommunisere om oppveksten sin. Ved å gjøre dette har den London-baserte produsenten, pianisten og rapperen skapt et potensial for å knytte sammen folk gjennom denne opplevelsen.» - LOUD AND QUIET

Hvorfor prøver Alfa Mist hele tiden ut nye stiler og uttrykk? «Musikk er en gave som aldri slutter å gi, fordi jeg prøver hele tiden å finne ut av noe nytt,» forklarer han.

Line up:
Alfa Sekitoleko - keyboard og bandleder (AKA Alfa Mist)

Jamie Houghton - trommer
Florence Moore - bass
Jamie Leeming - gitar
Johnny Woodham - trompet