Stacey Kent

Stacey Kent
Jazz
Cosmopolite Scene
onsdag 22. november 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Stacey Kent

En av vår tids største jazzsangere, divaen Stacey Kent, kommer til Cosmopolite for sin syvende opptreden på vår musikkscene!

«En edelsten» - The Guardian

«Kents myke og lyse stemme er så overbevisende som aldri før» - The New York Times

Songs From Other Places (2021) er Kents siste utgivelse, et prosjekt hun har skapt med ektemannen Jim Tomlinson som produsent og den nobelpris-vinnende forfatteren Kazuo Ishiguro som låtskriver.

Med albumet vant Stacey prisen «Beste Vokalprestasjon» for 2022 under Jazz Music Awards.

Kazuo Ishiguro sier om Kents jazzuttrykk at det strekker seg forbi å være en samtale: «Jeg vil gå ett skritt videre. Hun formidler bedre enn noen andre sanger jeg har hørt, følelsen av at en person snakker med seg selv; vaklende, nølende, og med indre tanker som sprudler over og suser forbi».

Selv sier Kent om albumet: «Jeg synes det er veldig spennende at den er så naken og sterk. Musikken er veldig eksponert, det er ingen steder å gjemme seg, men det føles veldig godt».

«Formidlingen av tekstene er utsøkt subtilt og dypt uttrykksfullt» - Jazz Journal

«Gjennom utforskningen av ny musikk og nye språk, viser sangerinnen at hun har beveget seg forbi, heller enn å legge til repertoaret fra «sangboken»» - Jazz Journal

Stacey Kent er en artist som ikke bare feirer og hyller sine musikalske inspirasjonskilder fra avstand, hun går rett til kilden. Et eksempel er albumet «Tenderly» som hun skapte sammen med faderen av bossa nova, Roberto Menescal. New York Times skriver i en anmeldelse: «Jo mildere Kent sang, jo mer følelser formidlet hun. Hun var på sitt mest innsiktsfulle da hun senket tempoet slik at du ikke kunne la være å lytte til ordene i ballader sunget i en uaffektert, vibratoløs stemme».

Kent er så beundret for sin musikk i Brasil, at da gjenoppbyggingen av Cristo Redentor-statuen i Rio de Janeiro ble feiret med en gigantisk utendørskonsert, var Stacey Kent den eneste utenlandske musikeren som ble invitert til å opptre. «Det var en ære» sier Kent.

«Summer Me, Winter Me» er tittelen på Kents neste album som er planlagt utgitt i 2023.

Line up:

Stacey Kent - vokal
Art Hirahara - piano og keyboard
Jim Tomlinson - saksofon, fløyte, gitar og perkusjon