Lee Ritenour & Friends

Lee Ritenour & Friends
Jazz
Rock
Cosmopolite Scene
torsdag 30. november 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Lee Ritenour & Friends

«Sensasjonell improvisasjon… melodisk og vakkert… rytmisk komplekst» - BACKSEAT MAFIA

Lee Ritenour, også kjent som «Captain Fingers», er mannen bak 1981-hiten «Is It You», og er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker og komponist med over 40 album bak seg.

«Dreamcatcher» (2020) er hans første solo-album noensinne. Etter en lang karriere i flere band og ensembler og som samarbeidspartner med andre artister, var tiden inne for Ritenour å lage sin første plate som soloartist på gitar. Ritenour har uttalt at arbeidet med å lage albumet var «livreddende», da hjemmet hans i Malibu brant ned i 2018, sammen med hjemme-studioet og hundre av hans gitarer.

«I albumet «Dreamcatcher» tar Ritenour en mer introspektiv, nedstrippet tilnærming, en som viser frem hans lyriske kvaliteter og dyktighet på gripebrettet» - ALLMUSIC

Ritenour sier om «Dreamcathcer» at det var en viktig manglende brikke i hans historie som gitarist. Etter en livstid som gitarispiller har arbeidet med albumet bekreftet hvor høyt han elsker å spille gitar.

High Res audio er enige i sine anmeldelser: «Teknisk imponerende… Han kan skape enhver stemning…Og: Flere tiår med å lage musikk som gitarist har kulminert i Lee Ritenours første soloalbum»

GRAMMY-vinneren er en pionér innen moderne jazz og rock, og har høstet utallige priser i løpet av sin karriere – i tillegg til nesten 20 GRAMMY-nominasjoner. Ritenour har over 3000 sessions i ermet. Her snakker vi en katalog bestående av storheter som Pink Floyd, Aretha Franklin, Steely Dan, Barbra Streisand, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Joe Henderson, B.B King, Frank Sinatra, Simon & Garfunkel, Ray Charles og Peggy Lee. For ikke å glemme det spekteret av talent som dukker opp på hans soloverk og samarbeid, da særlig Phil Collins, Ivan Linz, João Bosco, George Benson, Chaka Kahn, Herbie Hancock og Caetano Veloso.

Ritenour spilte med bandet sitt hos oss i fjor, og da skrev anmelderen i Puls.no: «Dette var et stjernelag som spilte fantastiske låter og briljerte på scenen – sammen – og koste seg mens de holdt på».

Samme besetning er tilbake også i år, og vi gjelder oss til gjensyn med stjernelaget «Lee Ritenour & Friends»

Line-up:

Lee Ritenour - gitar
Jesse Milliner - keys
Melvin Lee Davis - bass
Wesley Ritenour - trommer