Jazz/Takes Supergroup feat. Bill Evans, Niels Lan Doky, Darryl Jones & Harvey Mason

Jazztakes super group
Jazz
Cosmopolite Scene
torsdag 11. mai 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
450/400,- +avgp
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Jazz/Takes Supergroup
feat. Bill Evans, Niels Lan Doky,
Darryl Jones & Harvey Mason

Jazz/Takes Supergroup består av fire veletablerte jazzmusikere som legger ut på en musikalsk reise basert på et av Niels Lan Dokys internasjonale jazzkollektivs mest suksessfulle konsepter. Jazz/Takes Supergroup byr på forfrisket og nye typer jazzerfaringer med kvantesprang innen kvalitet, substans, klasse og verdighet.

Med musikere fra Europa, Nord- og Sør-Amerika presenteres eksklusive fremførelser av høyeste orden som musikerne selv kuraterer og produserer – og som kun kan bli hørt på disse konsertene.

Ensemblet har oppdraget sitt klart for seg, og har hentet frem ordtaket «De som står på skuldrene til sine forfedre står støest» for å vise sin respekt for jazzlegendene og tradisjonen de slektes på.

Jazzensemblet ønsker å revitalisere jazzen og øke relevansen ved å tolke slagere fra den moderne musikkhistorien gjennom en jazz-linse. Artister som blir ny-tolket i en jazzspråklig drakt er: Grunge fra 90-tallet (Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Nirvana), 70-talls disko (Chic, Abba, Sister Sledge), Fransk house (David Guetta), Tungmetall (Metallica), 90-talls Hip Hop (Nas, Notorious B.I.G., A Tribe Called Quest) og New York Post Punk (Television, Patti Smith, The Ramones).

Prosjektet ledes av pianist og produsent Niels Lan Doky som har blitt kalt «den beste pianisten av sin generasjon» og har blitt slått til ridder av Dronning Margrethe av Danmark.

Det øvrige ensemblet består av en stjernebesetning av musikere som er noen av de beste innen jazz i vår tid:

Saksofonisten Bill Evans begynte sin karriere som 21-åring med Miles Davis og fortsatte sin musikalske utforskning ved å lede sine egne band. Han har spilt inn 26 solo CDer, og leder nå flere band med musikere som Robben Ford, Mike Stern og Randy Brecker.

Bassisten Darryl Jones ble berømt fra midten av 1980-tallet ved å spille inn og turnere med Miles Davis. I 1985 ble han et medlem av Sting og hans første band med Branford Marsalis, Kenny Kirkland og Omark Hakim.  Jones ble med i Rolling Stones etter at bassisten Bill Wyman sluttet, og har turnert og spillt inn plater med bandet siden 1994.

Harvey Mason er en av de mest innspilte trommeslagerne i historien. Han enorme allsidighet har fått han til å skape med artister som Björk, James Brown, Celine Dion, Duke Ellington, and Earth Wind & Fire. Hans mest berømte jazzinnspillinger er Herbie Hancocks «Headhunters», og hiten «Chameleon» som han var med å skrive.

 

Line-up:

Niels Lan Doky – piano

Bill Evans – saksofon

Darryl Jones - bass

Harvey Mason - trommer