Djangofestivalen

Django Reinhardt
Jazz
Cosmopolite Scene
lørdag 28. januar 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Djangofestivalen

Lørdag 28. Januar

Program:

18:00 - Dørene åpner til vår foajèbar

19:00 - Dørene åpner inn til salen

20:00 - Konferansier

20:10 - Joscho Stephan Trio

21:10 - Pause

21:35 - Konferansier

21:40 - Steven Reinhardt Quartet + Angelo Debarre

Verdens første Djangofestival

Djangofestivalen i Norge er den eldste i sin sort, og ble arrangert for første gang i 1980. Cosmopolites lokaler skaper den perfekte stemningen med sitt 20-tallsinteriør og intime jazzklubbstemning for en festival som transporterer publikum tilbake til det forrige århundre. Cosmopolite har vært vertskap for festivalen siden 1992 og kunstnerisk leder Miloud Guiderk søker gjennom programmeringen å bringe til scenen artister som fornyer og videreutvikler den rike sigøynerjazz-tradisjonen.

Konferansier for festivalen er Jon Larsen, som grunnla festivalen i 1980.
 

Joscho Stephan Trio (DE)

Joscho Stephan Trio spiller et bredt utvalg låter innen string-swing, kombinert med latinske melodier, klassisk og pop og mange tolkninger av velkjente klassikere innen sjangeren. Stephans styrke er kreativitet, rytmisk teft og en oppsiktsvekkende soloteknikk. Albumet hans «Swinging Strings” ble stemt frem som månedens CD av det amerikanske magasinet «Guitar Player». To av hans siste albumer er “Gypsy meets Groove” og “Guitar Heroes”.

Store jazzmusikere som Paquito de Rivera, James Carter og Charlie Mariano roser gitaristen for deres felles fremførelser. Stephan har også lagt ut på turne i Australia med Martin Taylor og Tommy Emmanuel. Han har også vært på turne med sine egne band (trioer og kvintetter) på flere store europeiske festivaler, i Frankrike, Italia, Polen og Storbritannia.Steven Reinhardt Quartet + Angelo Debarre (FR)

Som navnet avslører, er Steven Reinhardt fra Steven Reinhardt Quartet i slekt med selveste Django. Reinhardt er en fransk gitarspiller og han spiller med Angelo Debarre denne kvelden.

Signøynermusikken har tradisjonelt blitt overført fra ett generasjonsledd til det neste idet unge utøvere lærer av de erfarne spillerne, ved å lytte, etterligne og øve som lærling. Steven Reinhardt begynte å lære piano av hans far som 5-åring og guitar av sin bestefar som 6-åring. Angelo Debarre er faktisk Stevens onkel, som har lært han mye om å opptre!

Reinhardt har gitt ut flere album, hans første ved navn L’Espirit Manouche beviste hans evne til å både være klassisk og moderne. Ved å lytte til Reinhardts musikk virker det som om man hører de store temaene som har blitt universale klassikere, uten å være retro, eller moderne – det er bare magisk!

Hele festivalens line-up:
Dario Napoli Modern Manouche Project (IT) · Tcha Limberger Quartet (BE/GB/FR) · Hot Club de Norvège (NO) + Adrian Cox (GB) · Aurore Voilqué Trio ft. Angelo Debarre (FR) · Joscho Stephan Trio (DE) · Steven Reinhardt Quartet + Angelo Debarre (FR)

Django Reinhardt biografi

Festivalsiden på Facebook

Festivalpass finner du HER