Lee Fields: The Sentimental Fool Tour

Lee Fields foto av Zach Cordner
Soul
Cosmopolite Scene
fredag 24. februar 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
430/380,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Lee Fields: The Sentimental Fool Tour

“Jeg synger ikke til mennesker, jeg synger til sjelene deres”, sier Lee Fields, soul-sanger og entertainer som har levd et liv på scenen og turné siden syttitallet. I 2022 kommer albumet “Sentimental Fool” og syttitoåringen legger ut på turne i Europa for anledningen.

Kjent som “the soulman” eier han virkelig uttrykket “Soul er en spirit, og denne spiriten er Guds spirit!”

Er det noe som kjennetegner Fields på scenen så er det den umiskjennelige spiriten: Han løper fra side til side, svetter, spiller på publikums følelsesstrenger, ikledd metallisk-glitrende gulldresser og mystiske briller.

Fields ville egentlig bli forretningsmann da han var ung, men oppdagelsen av tidens store artister fikk han til å endre mening. “Før The Beatles var alt i en boks, men The Beatles introduserte en måte å tenke utenfor boksen på. Det var de som fikk meg til å ville bli en entertainer, og da jeg så James Brown på filmen Tami Show, var jeg helt sikker, det var ingen vei utenom.”

Ikke overraskende kalles Fields for “Little JB" på grunn av sin fysiske og stemmemessige likhet med James Brown.

De aller fleste av Fields sanger og album handler om kjærlighet. Låtene forkynner om å finne tilbake til hverandre i et forhold og Fields er både predikant og ekteskapsrådgiver, men at dette er budskapet er ikke opplagt med en retrosoul-funk-beat som får klubbgulvet til å gynge.

“Tilskuerne er ikke bare på en klubb for å danse, de får også en mental styrkelse av min musikk. Det er hele Lee Fields-greia", sier han om tekstene.

Fields mestrer å balansere kunsten mellom å modernisere sitt uttrykk og fremdeles bevare det originale lydbildet fra Soul-æraen. Med sine futuristiske sceneantrekk inspirert av David Bowie og stadig transformerende lydbilde er Lee Fields mannen som fortsetter å gjøre soul relevant og full av nye vibrasjoner!

Line-up:

Lee Fields - vokal

Benjamin Trokan - bass

Jason Colby -  trompet

Frederick Deboe -  saxofon

Toby Pazner - keyboard

Evan Pazner - trommer

Joseph Crispiano - gitar