Boris Grebenshikov med fler

Boris Grebenshikov
Rock
SmåRådina
tirsdag 28. februar 2023
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
550/750,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Boris Grebenshikov med fler

Det er knapt noen russisktalende person i verden som ikke har hørt om legendariske Boris Grebenshikov (BG), også kjent som grunnleggeren av rockebandet Aquarium.
BGs poesi gjenoppfant bokstavelig talt det russiske språket som snakkes i dag.
I løpet av 70- og 80-tallet skapte BG en helt unik musikalsk og sosial estetikk. Påvirket av en rekke musikkstiler og kulturer, forble lyden hans likevel gjenkjennelig - enten han fremførte rolige kjærlighetsballader, lett dansende reggae eller kraftige rock-n-roll-hymner.

I løpet av de siste årene har BG kontinuerlig og modig hevet stemmen mot urettferdighetene og undertrykkelsene i hjemlandet og opptrådt i Ukraina - til stor anerkjennelse - så lenge det var mulig.

I 2022 skulle BG & Aquarium internasjonalt feire 50 år med musikken deres. Krigen i Ukraina, startet av det russiske regimet, avlyste feiringen av dette jubileet. Ikke en tid for feiringer.

Men BG og hans medmusikere legger nå ut på en helt spesiell turné – for å lege sårene som er forårsaket av dagens galskap, så langt det bare er mulig. Konsertprogrammet inneholder BGs beste låter, gamle gull og helt nye, som du ønsker – og trenger – å synge og høre i dag.

BG+ er Alexander Titov, Brian Finnegan, Andrei Surotdinov, Konstantin Tumanov, sammen med andre medlemmer av Aquarium.