Simon Phillips - Protocol V

Simon Phillips
Jazz
Cosmopolite Scene
søndag 30. april 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
420/370,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Simon Phillips - Protocol V

En av verdens mest anerkjente og respekterte trommeslagere, spilt med blant annet Toto, Jeff Beck og Mick Jagger – kommer tilbake til Cosmopolite med nytt album!

I 2022 ble Protocol V utgitt, bandet som spilte inn plata kommer for å spille denne energirike og drivende samlingen av låter som vi kan forvente fra Protocol-arven.

Simon Phillips er en av verdens mest anerkjente og respekterte trommeslagere, med en stil som ikke bare reflekterer hans tekniske ferdigheter, men også hans distinkte musikalitet. Enten det er rock, fusion eller jazz, spiller Simon med den samme presisjonen og intensiteten, aldri med mangel på feeling og persepsjon.

Allerede som tolvåring begynte reisen som profesjonell musiker, men det var da han spilte i musikalen Jesus Christ Superstar i London som sekstenåring at hans karriere tok fart. I løpet av sitt livsløp har han spilt med en rekke anerkjente musikere, deriblant Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Peter Gabriel, Judas Priest, Stanley Clarke, Michael Schenker og Jack Bruce – for å nevne noen.

Han slapp sitt først album ‘Protokoll’ i 1988 etterfulgt av ‘Force Majeure’ i 1992, ‘Symbiosis’ i 1995 og ‘Another Lifetime’ i 1997. På sistnevnte album viser han nok et lag av enormt ressurssterkt spill og komponering med en helt ny motivasjon – noe han mener er takket være tilflyttingen til USA på starten av 90-tallet. Han ga senere ut live-albumet ‘Out of the Blue’ i 1998, jazzalbumet ‘Vantage Point’ fra 1999 og ‘Inertia’ fra 2000 – innspilt med Dream Theater’s Derek Sherinian.

Simon Phillips har siden 1992 vært fast trommeslager i Toto, utenom visse unntakstilstander som gikk ut på å oppnå personlige milepæler – å turnere med eget band, og å utvide karrieren som komponist og produsent. Hans entusiasme og fascinasjon for de ulike musikkstilene og hans genuine interesse for lyd og arrangering, vil alltid føre han til videre utvidelse av sin karriere.

Line Up:    
Simon Phillips - trommer                   
Alex Still - gitar              
Ernest Tibbs - bass                
Otmaro Ruiz - keyboard        
Jacob Scesney – saksofon