Santrofi + support: King George Band

Santrofi
World
Cosmopolite Scene
lørdag 22. april 2023
Dørene åpner 19:30
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
330/280,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Santrofi + support: King George Band

«En velkommen tilbakekomst for Ghanas highlife-musikk» konkluderte The Guardian da de anmeldte Alewa, det første albumet utgitt av Santrofi.

Med Alewa ønsket Santrofi å skape en ny bølge av musikksjangeren highlife, med røtter i fortiden, men med kunnskap om fremtiden hentet ut av gatelivet i Accra, ifølge bandet selv.

Oktetten er utstyrt med trombone, gitar, trommer, tarna og keyboards – et lydbilde som får alle til å ville danse! Den hete og pasjonsfylte cocktailen består av highlife, karibiske stilarter, soukous og nigeriansk afrobeat.

The Guardian beskriver highlife som “søskenbarnet til afrobeat”, og at sjangeren er lettere og luftigere alternativ til den intense og funk-fylte afrobeaten. Highlife er en musikksjanger med røtter i Ghana, hvor sjømenn fra Portugal og Spania reiste til ulike kystbyer og blandet musikkuttrykk. Highlife er en symbiose mellom afrikansk metre og vestlige jazzmelodier med rytmiske strukturer fra akan- og kpanlogomusikk, spilt med vestlige instrumenter.

Santrofis lidenskap er å skape en renessanse for higlife, ikke bare i verden, men også i Ghana – hvor den yngre generasjon ikke enda har fått oppdage denne rike musikktradisjonen.

«Highlife består som en rik og vital kraft» - THE QUIETUS

«Highlife har alltid vært en optimistisk musikk (noe vi virkelig trenger nå) og denne svært velkomne debuten er like oppfriskende som en kald Fanta servert en ettermiddag i Accra» - RYTHMPASSPORT

Line up:

Robert Koomson - vokal

Emmanuel Ofori Bass - bass og bakgrunnsvokal 

Bernard Gyamfi - trombone

Nobert Arthur - trompet

Prince Larbi - trommer

Dominic Quarchie - gitar

Emmanuel Kuntu - perkusjon

Emmanuel Agyeman - keyboard og bakgrunnsvokal

SUPPORT på scenen fra 20:30:


King George VIII and the King George Band er et 4-mannsband med King George VIII (George Ofori ) i front, Louis Waltisberger (bass, co-prod), Clément Moliné (trompet) og Anita Antal (vokal og fløyte). Bandet leverer en dansbar miks av 70-talls highlife og afro pop i en moderne, elektronisk innpakning