Judith Hill

Judith Hill by Jeremy Jackson
Soul
Funk
Cosmopolite Scene
torsdag 20. april 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Judith Hill

«Hvis du lengter etter en nålevende soulsanger som kan løfte taket og virkelig synge, så vil Judith Hill garantert ikke skuffe deg.» - BLACK GROOVE

Judith Hill er koristen til noen av nåtidens største stjerner som har tatt steget frem til lyskasterne og overbevist publikum og kritikere med sin enigmatiske utstråling og glitrende soulstemme.

Hill fikk internasjonal oppmerksomhet for sin fremførelse under Michael Jacksons minnestund og da hun sang duetten «I Just Can’t Stop Loving You» under hans This Is It-turné. «Å iaktta Michael Jackson åpnet øynene mine og jeg så hva det er å være en ekte artist» har Hill sagt om tiden på turneen.

Som protesje av Prince har Hill vært bakgrunnssanger på hans konserter, og sammen spilte de inn hennes kritikerroste soloalbum Back in Time fra 2015.  Samarbeidet med både MJ og Prince førte til at Hill var med i dokumentaren «20 feet from Stardom», som handlet om nettopp å være bakgrunnssanger for noen av de største artistene i vår tid.

«Baby I’m Hollywood» er Hills siste utgivelse og handler ifølge artisten selv om aksept av sin egen historie og å ikke skjule hvem hun er. Hill er vokst opp i LA og har japansk mor og afroamerikansk far. Moren, Michiko, og faren, Robert (Peewee), møttes i et 70-talls funk-band. Begge foreldrene bidrar i «Baby I’m Hollywood» og står på scenen sammen med datteren under konserten på Cosmopolite - Michiko på keyboard og Peewee på bass!

“Albumet er en kraftig deklamering av talent… vakkert, genuint og uforglemmelig» - ROCK AND BLUES MAGAZINE 

Line up:

Judith Hill – vokal / keyboard / gitar
Michiko Hill – keyboard
Robert "Peewee" Hill – bass
John Staten – trommer