Tarwa N-Tiniri

Tarwa N-Tiniri
Blues
Cosmopolite Scene
torsdag 15. september 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
200,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Tarwa N-Tiniri

Musikksjangeren «blues» assosieres ofte med blåtoner og nedstemte tekster om brutal virkelighet, tapt kjærlighet og harde tider. Bluesens musikalske slektning, ørkenblues, derimot, har en nærmest oppstemt og positiv følelse, med sine groovy rytmer og levendegjørende gitarspill – som musikken til det marokkanske bandet Tarwa N-Tiniri!

«Generasjonen fra ørkenen» er betydningen av de marokkanske ordene Tarwa N-Tiniri, navnet på bandet som stammer fra byen ­Ouarzazate langt øst i Marokko – fire timer unna Marrakech, over Atlasfjellene ved inngangen til Sahara-ørkenen.

På scenen har bandet med seg mange ulike slag med strengeinstrumenter: Gitar, elgitar, djembe, calabasse, lothar, banjo og bassgitar! Seksmannsbandet er alle ikledd det tradisjonelle hodeplagget «Tagelmust» idet de serverer rytmer fra ørkenen.

Muhammed er et av seks medlemmer i bandet og har følgende å si om det unike med nomader fra ørkenen: «Mennesker fra ørkenen og nomader kan akseptere alle slags folk fra hele verden. Vi har ingen problemer med relasjoner eller kulturer og vi er svært åpne for å møte nye mennesker.»

Tarwa N-Tiniri er inspirert av de berømte ørkenbluesbandene Tinariwen, Tamikrest og Bombino. Låtene fremføres på berbisk og handler ofte om sosiale forhold hos nomadiske folk, og kjærlighet, vennskap og fred.

Bandets debutalbum heter Azizdeg – som betyr å rense følelsene sine. Bandet sier om albumet at “Azizdeg handler om å se sannheten inn i øynene, fjerne støvet og møte virkeligheten med mot i brystet.»

 

Line-up:

Hamid Ait Ahmed – Vokal, gitar, akustisk gitar

El Mokhtar Ait Nacer – Chant, gitar, banjo

Mohamed El-Mobaraky – Chant gitar, banjo

Youssef Ait Nacer – Chant, perkusjon

Djembe Mustapha Ait Ba – Chant, gitar

Ismail Ait Nacer – Chant, bassgitar