Klezmernatt: Michael Heitzler’s Klezmer Band & Jiddische Fantasien

Klezmerband
Folk
Jødisk Museum
lørdag 10. september 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Klezmernatt: Michael Heitzler’s Klezmer Band & Jiddische Fantasien

Jødisk Museum i Oslo ønsker igjen velkommen til klezmernatt på Cosmopolite, I år med bandene Jiddische Fantasien og Michael Heitzler’s Klezmer Band.

Michael Heitzler’s Klezmer Band:
Michael Heitzler er en allsidig og verdenskjent klarinettist. Hans klezmerband spiller tradisjonell klezmer beriket av unike arrangement, som gjenspeiler musikernes varierte bakgrunn fra klassisk musikk og jazz.

Bandet er inspirert av de historiske klezmer-opptakene til Naftule Brandwein, Dave Tarras, Mickey Katz og Epstein-brødrene. Repertoaret inneholder også dypt spirituelle nigunim og hasidiske østeuropeiske ballader. Programmet har en moderne stil, trygt forankret i klezmer-musikkens røtter. Følsomt guider bandet sitt publikum gjennom en intens og livlig kveld!

Michael Heitzler - Klarinett
Christian Gutfleisch – Piano
Veit Hübner – Kontrabass
Daniel Schay – Trommer

Jiddische Fantasiene

Jiddishe Fantasien
Johannes Paul Graesser er en fiolinist som har jobbet med jødisk musikk og kultur siden 1999. Hans siste prosjekt, bandet Jiddische Fantasien, spiller tradisjonelle klezmer melodier og jødiske sanger, både ukjente og mer kjente. Ensemblet spiller også egne komposisjoner, basert på historisk kjennskap til denne tradisjonsmusikken.

Den unike sammensetningen av instrumenter som cimbalon, zither, klokkespill, fiolin, trekkspill og piano skaper et rikt lydbilde fra det tradisjonelle til det stemningsskapende. Jiddische Fantasien tar publikum med på en musikalsk reise av den følsomme sorten, før de avslutter denne delen av konserten med mer dansbare innslag.

Sandra Hollstein (vokal, trekkspill og piano) er en multi-instrumentalistisk musiker og en fengslende formidler.
Michael Watzinger (cimbalon, zither og klokkespill) jobber ellers med både moderne musikk og folkemusikk.