COSMOPOLITE 30 ÅR: Ron Carter "Foursight" Quartet

Ron Carter
Jazz
Cosmopolite Scene
søndag 6. november 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
450/400 + bill.avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

COSMOPOLITE 30 ÅR:
Ron Carter "Foursight" Quartet

KONSERTEN MED RON CARTER ER AVLYST

Ron Carter skulle åpne vårt 30-årsjubileum søndag den 6. november, og vi vet at mange publikummere så veldig frem til denne konserten. Dessverre er vi nødt til å avlyse da Carter har fått helseproblemer og må utsette hele Europa-turneen. Vi er svært triste for dette og beklager til alle som har gledet seg! Ticketmaster refunderer alle billetter automatisk.

Ticketmaster sender ut mail til alle billett kjøpere.

Med vennlig hilsen, 

Teamet på Cosmopolite 

---

Som den mest innspilte jazzbassisten gjennom tidene var det på sin plass at Ron Carter hadde en egen hyllestkonsert i Carnegie Hall i anledning hans 85-årsdag i år.

I anledning jubileet uttalte Carter at «Å eldes har ikke fått meg til å tenke noe saktere», tvert imot mener Carter at «Aldringsprosessen har fått meg til å føle takknemmelighet over at jeg har kommet så langt ved å spille et instrument med fire strenger».

Ron Carter regnes som en av jazzens mest originale, innflytelsesrike og produktive bassister. Han har medvirket på utrolige 2500 plateinnspillinger og i seks år på 60-tallet var han et fast medlem i Miles Davis Quintet.

Carters mest historiske innspillinger kommer fra 1960-tallet, da han spilte i nettopp Miles Davis Quintet. Bandet bestod av Miles Davis på trumpet, George Coleman og siden Wayne Shorter på saksofon, Herbie Hancock på piano og Tony Williamson på trommer, og ifølge Carter øvde bandet aldri før en innspilling.

«Gud ga Miles tittelen som sjefskjemiker på sitt laboratorium», minnes Carter om Davis-epoken i sin karriere, og forklarer videre at «Jobben hans var å bringe inn kjemikaliene natt inn og natt ut, og se hva de resterende bandmedlemmene kunne komme opp med av kombinasjoner ut av de eksplosive elementene Davis tok med seg til gigen, og hva slags underholdning han kunne ha ved å prøve å holde tritt».

Giovanni Russonello skriver om Jazz for The New York Times, og har uttalt at Carter har etterlatt seg et stort fotavtrykk som bassist.

«Når jeg tenker på Ron Carter, tenker jeg på hans ufattelige evne til å alltid trå frem selvsikkert, men også nesten høres ut som plasma, som en udefinerbar og foranderlig substans.» Sa Russonello, og la til: «Fordi hans basslinje høres endeløst fascinerende ut og er full av ideer. Og alltid på farten».

Line-up:
Ron Carter – bass
Donald Vega – piano
Jimmy Greene – saksofon
Sangoma Everett – trommer