Melingo

Melingo av Fabio Borquez
World
Cosmopolite Scene
fredag 25. mars 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Melingo

Line-up : 

  • Melingo : Vokal, klarinett
  • Romain Lecuyer : Kontrabass, vokal
  • Facundo Torres : Bandoneon, vokal
  • Juan Pablo Gallardo : Piano, vokal

Som en mytisk figur på den argentinske rockescenen, nylig gjenoppfunnet som eksponent for vill og forbitret tango, er sanger, klarinettist, komponist, performer og multikunstner, Melingo, et levende kaleidoskop. Siden 2014 har han skapt historien om Linyera: et alter-ego, et påskudd for en reise til opprinnelsen til tango og sitt eget slektstre, hvor det nyeste albumet ‘Oasis’ utgitt i 2020 på Buda Musique, er den siste delen av triologien.

Melingo var en mørk punk-rocker som ble en av tangoens fremste representanter med sin rustne stemme og gangstertakter. Han var en av 70-tallets myteomspunne undergrunnsrockere i Argentina, før han dro i eksil og herjet musikkscenene i Brasil og Spania, for så å slå seg ned i Paris.

Født i Buenos Aires i 1957, startet han å lære musikk på Carlos López Buchardo National Music Adacemy allerede som barn, hvor han studerte klassisk gitar og klarinett. I senere tid har han vært innom de fleste sjangre med stor suksess, men de siste årene er det altså som “tanguero” han har fått et navn. Et av prosjektene som virkelig skjøt fart på karrieren var albumet ‘Santa Milonga’, utgitt på labelet til den svært anerkjente gitaristen fra Gotan Project, Eduardo Makaroff,

Historien om Linyera er en serie bygget rundt karakteren til den omstreifende Celeste, som åpnet en sti preget av mørke komposisjoner som koblet seg sammen med de bysantinske røttene til hans forfedre. Sangene inneholder kraftige tekster av latinamerikanske poeter fra lunfardo-tradisjonen: Carlos de la Pua, Evaristo Carriego og fremfor alt den berømte tangoskaperen Luis Alposta.

Vi ser frem til å presentere Melingos unike utrykk på Cosmopolite.

 

Melingo logo