Carminho

Carminho
World
Cosmopolite Scene
Fredag 4. mars 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
370/320,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Carminho

Carminho er en fantastisk fado-formidler, og regnes som en av de største utøverne i portugisisk musikk sin historie!

Carminho ​​​​ble født blant gitarene og stemmene til fado, datter av den anerkjente fadosangerinnen Teresa Siqueira. I 2009 ga hun ut debutalbum «Fado», et album som ble et av årets og tiårets mest anerkjente album. "Fado" oppnådde platina - et misunnelsesverdig resultat for et debutalbum.

Samme år gjør hun et samarbeider med Pablo Alborán i «Perdoname», og blir den første portugisiske artisten til å nå nummer 1 på den spanske toppen. I 2012 slapp hun sitt 2. album "ALMA", som havnet på salgstoppen i Portugal og nådde fremtredende posisjoner i flere internasjonale topper. Etter å ha opptrådt på de viktigste stedene i Europa og rundt om i verden, opptrer hun også i Brasil, og drømmen om å samarbeide med Milton Nascimento, Chico Buarque og Nana Caymmi, går i oppfyllelse.

I 2013 bekrefter Carminho seg selv som en av de mest internasjonale, portugisiske artistene, samtidig som at hun blir utmerket med en Golden Globe og prisen «Carlos Paredes» i Portugal når hennes to første album når den doble platinaprisen. I 2014 blir "Canto" utgitt, noe som fører til Caetano Velosos første partnerskap med sin yngre sønn Tom, som tilbød henne den upubliserte "O Sol, Eu e Tu". I 2016, etter en invitasjon fra familien til en av de største komponistene i verden, spilte hun inn "Carminho Canta Tom Jobim" med det siste bandet som fulgte ham live de siste ti årene av hans liv. Etter den store suksessen med albumet "Carminho Canta Tom Jobim", kom hun i 2018 med sitt 5. album "Maria".

Carminho har opptrådt i Norge ved to tidligere anledninger, hvor den første var i 2016 under Oslo World. 4.mars 2022 kommer hun til Cosmopolite Scene for aller første gang, og vi gleder oss til å få presentere fado-sang på sitt beste!