Mike Stern/ Bill Evans Band ft. Dennis Chambers & Gary Grainger

Mike Stern og Bill Evans.
Jazz
Cosmopolite Scene
torsdag 5. mai 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
430/380,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Mike Stern/ Bill Evans Band ft.
Dennis Chambers & Gary Grainger

Line-up:


Mike Stern er en av verdens mest respekterte gitarister. Han har litt av en merittliste også: Bare 23 år gammel ble han med i Blood, Sweat & Tears, som han spilte med i tre år. Deretter gikk han videre til Bill Cobham sitt band, før han i 1981 ble gitaristen til Miles Davis – et samarbeid som strakte seg over flere år. Listen over samarbeidspartnere er som et hvem-er-hvem innen jazz og rock, og omfatter navn som Steps Ahead, Jaco Pastorius, Michael Brecker og Chick Corea.

Som soloartist har Mike Stern også hatt betydelig suksess. Han har gitt ut 18 kritikerroste album siden 1985, der i hvert fall seks av dem har blitt Grammy-nominert. Hans nyeste album er ”Eleven” fra 2019, som er en oppfølger til det forrige albumet «Trip» fra 2017, som ble spilt inn etter en stygg ulykke hvor han brakk begge armene. Han fikk også en skade på nervene på høyre hånd, som gjorde at han måtte teipe fast plekteret til fingrene. Til tross for dette kom han seg tilbake for fullt, med det samme innovative og energiske gitarspillet som før.

Bill Evans - saksofonisten i verdensklasse, som forøvrig deler navn med den kjente jazzpianisten - gjorde i 1980 sin debut med Miles Davis i en alder av 21 år. Dette resulterte i 6 album, og en rekke samarbeid med store navn som John McLaughlin, Herbie Hancock og Mick Jagger. Selv har Bill Evans gitt ut hele 26 soloalbum som har gjort han fortjent til flere Grammy-nominasjoner, deriblant for albumet «Soulgrass» fra 2005, som var en ny fusjon av jazz og «american roots music». Evans forklarer at Miles var en viktig inspirasjonskilde for produksjonen av plata; “Miles always told me to write and play what inspires me. I’ve kept true to his advice from the very beginning regardless of the challenges they may create. Miles gave me the confidence to believe in myself as a player and a composer.“

Dette blir litt av et stjernelag, og ikke nok med Mike Stern og Bill Evans, så vil også Gary Grainger være å se på el.bass, og Dennis Chambers på trommer. Dette blir en stor opplevelse!