The Arsen Petrosyan Quartet

Foto: Lyuda Avagyan
Folk
World
Cosmopolite Scene
Fredag 25. februar 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

The Arsen Petrosyan Quartet

Line-up:
Arsen Petrosyan - Duduk
Astghik Snetsunts - Qanun
Vladimir Papikyan - Santur
Avetis Keoseyan - Dhol/Perkusjon

 

The Arsen Petrosyan Quartet spiller klassisk armensk, tradisjonell musikk, som spenner over ulike tidsepoker og sjangere innenfor Armenias historiske tidslinje.

Arsen Petrosyan har nylig dukket opp som en av de viktigste talsmennene for den armenske duduken innenfor sin generasjon. Etter å ha fulgt i fotsporene til etablerte duduk-mestere som Djivan Gasparian og hans mentor Gevorg Dabaghyan, har Petrosyan klart å finne sin egen vei gjennom ulike samarbeid med blant andre Steve Hackett (Genesis), Emirati-komponisten Ihab Darwish og oudisten Omar Bashir. Både med og ved siden av sine ensembler, A.G.A Trio og The Arsen Petrosyan Quartet, har han opptrådt i hele Europa, Nord-Amerika, Midtøsten, Sentral-Asia og Kaukasus.

Født og oppvokst i Charentsavan, Armenia, hvor han fortsatt er bosatt, er Petrosyans mer umiddelbare og familiære røtter fra den etniske armenske enklaven Javakhk (i Republikken Georgia), mens forfedrenes hjemland er i Erzurum (nå det moderne Tyrkia). I 2016 mottok han sin mastergrad i musikk (Duduk-konsentrasjon) ved Komitas-konservatoriet i Jerevan. Petrosyan har en aktiv innspillings- og turnéplan, men har i tillegg også gjennomført mesterklasser og forelesninger om Armenia duduk for organisasjoner som World Music Institute (WMI) i New York City og Apollo Chamber Players (Houston, Texas). Noen av hans viktigste medieopptredener inkluderer blant annet de på Medici.tv, Mezzo TV, BR-KLASSIK, samt BBC Persia.

Arsen har nylig gitt ut albumet «Hokin Janapar», og i den anledning er han nå på turné. «Hokin Janapar» betyr «Min sjels reise» på armensk, og er Petrosyans nostalgiske utforskning av musikk som har rørt ved hans sjel, og som gjenspeiler den armenske nasjonen sin fortsatte odyss. Låtene på albumet er ikke bare sanger, de er snarere et dokument av en nasjon og kultur som nekter å dø.