Klezmernatt 2021

Gjertruds Sigøynerorkester
Folk
Jødisk Museum
lørdag 4. september 2021
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:15
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/200
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Klezmernatt 2021

Årets Klezmernatt byr på klezmermusikk og nært forbundne sjangre i utførelse av to fantastiske band som i lang tid har vært ledende på hvert sitt felt i Norge.

Almir Meskovic & Daniel Lazar Duo

Med røtter fra Balkan iblandet skandinaviske elementer, har duoen Almir Meskovic (trekkspill) og Daniel Lazar (fele) et særpreg uten sidestykke. Begge musikerne har mer enn 20 års erfaring med klassisk musikk, og sammen blander de et stort spekter av stilarter og sjangre - alt fra balkanske rytmer, russiske folketoner og klezmer til Mozart og sigøynermusikk. Den fengende musikken får selv de tyngste danseføttene til å ville bevege seg!

I oktober 2020 nådde duoen et av sine høydepunkter så langt, da de opptrådte på WOMEX Worldwide Music Expo til strålende kritikker; det trolig største og mest prestisjefylte verdensmusikk-arrangementet i internasjonal sammenheng.

Almir Meskovic & Daniel Lazar Duo

Gjertruds sigøynerorkester

Gjertruds sigøynerorkester, et band på hele syv medlemmer, startet i 1989, har spesialisert seg på øst-europeisk folkemusikk fra Russland, Romania og Ungarn, med hovedvekt på sigøynermusikk. Samarbeidet med cimbalisten Ernest Bangó fra Budapest har hatt stor betydning. Ensemblet har også arbeidet med flere cross-over prosjekter, blant annet med klezmermusikk og jiddiske sangtekster med Bente Kahan og med romani-musikeren Elias Akselsen.

Under årets Klezmernatt byr de på en kombinasjon av alt dette – før de avslutningsvis drar med seg Almir og Daniel i et for anledningen nytt “storband”.

Besetning:

  • Gjertrud Økland (fiolin)

  • Georg Reiss (klarinett og tárogató)

  • Tom Karlsrud (accordion)

  • Pål Thorstensen (kontrabass)

  • Trond Villa (fiolin)

  • Helene Waage (cello og vokal)

  • Ernest Bangó (cimbalom)