Bendik Hofseth’s Woodlands

Bendik
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 16. oktober 2021
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Bendik Hofseth’s Woodlands

Etter å ha blitt oppdaget av vibrafonist-i-verdensklasse Mike Mainieri og avløst Michael Brecker i det legendariske jazzrockbandet Steps Ahead, fortsatte pila bare en vei for Bendik Hofseth. Han slapp sitt debutalbum IX i 1991 på Columbia Records i USA, og turnerte med sitt da «ukjente» band, bestående av kommende storheter som Paolo Vinaccia, Eivind Aarset og Knut Reiersrud. Den dag i dag er det mange som mener at 90-tallsversjonen av Bendik Hofseth Band er det største som har skjedd på en norsk scene.


Etter 11 instrumentale, norske og engelske plater, fokuserte han en del på organisasjonsliv, før han nå er tilbake for fullt som utøvende artist. I 2016 hadde Bendik 25-årsjubileum for debutalbumet sitt, og en hel nasjon av toppmusikere hyllet både mannen og albumet som ble kåret til et av tidenes beste norske i Morgenbladet Topp100-kåringen.
Nå er det duket for tidenes konseptalbum, eller konseptBOKS, hvor temaet er trær. Hele fire plater med nyskrevet musikk er snart klare.
Album #1 Trunks er instrumentalt, #2 Branches er engelskspråklig, #3 Leaves inneholder sanger på både norsk og engelsk, mens album #4 Roots er laget for Bendik, strykekvartett og el.gitar.
De fire albumene, samt en bok om Edvard Munch og trær, utgjør boksen Forest, som vil trykkes opp i begrenset antall og selges på turnéen.
Det vil først og fremst spilles sanger fra Forest, i tillegg til gamle slagere.


Line-up:

  • Bendik Hofseth - vokal og saksofon
  • Eivind Aarset - gitarer
  • Mats Eilertsen - bass
  • Helge Iberg - piano
  • Per Oddvar Johansen - trommer

Ablum Cover