Fra Senegal til Setesdal "Til minne om Solo Cissokho"

Fra Senegal til Setesdal
World
Oslo World
Onsdag 3. november 2021
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Fra Senegal til Setesdal "Til minne om Solo Cissokho"

Kjære publikum,

Vi beklager å måtte meddele at Oslo World-konserten «Fra Senegal til Setesdal» på Cosmopolite den 03.11.21 dessverre må avlyses av helsemessige årsaker.

Oslo World ønsker som kompensasjon å tilby deg som har kjøpt billett til denne konserten en plass på konserten med Trio da Kali + KORK på Cosmopolite den 04.11.21. Se mer info om konserten her: https://cosmopolite.no/program/cosmopolite/2021/november/trio-da-kali-kork
Dersom du ønsker det kan du melde deg på mail til caroline@cosmopolite.no innen 02.11.21.
Dersom du heller ønsker refusjon kan dette gjøres på følgende måte via din Ticketmaster-konto:
· Logg inn på Min Konto
· Velg ordren du ønsker å refundere
· Klikk på «Trenger du hjelp med denne ordren?» og følg videre instruksjoner for refusjon.
NB! Serviceavgifter refunderes ikke

----------------------------------------------------------------------------------------

Da “Frå Senegal til Setesdal” kom ut i 1997, var det et enestående album i norsk kontekst. Et banebrytende samarbeid mellom de norske tradisjonsmusikerne Kirsten Bråten Berg og Bjørgulv Straume, og de to store musikerne Solo Cissokho og Kouame Sereba, fra Senegal og Elfenbenskysten. En sjelden musikalsk bedrift, som siden har vokst inn i en samtid som i større grad har vært preget av den åpne og utforskende ånden albumet sto for.

Det er blitt flere slike møter - ikke minst på Oslo World. Albumet befestet også posisjonen til Cissokho og Sereba som to av de mest betydelige musikerne med annen landbakgrunn bosatt i Norge. Den endret ikke bare perspektivet på musikken som kom fra andre steder - “Frå Senegal til Setesdal” skjerpet også blikket på norsk folkemusikk, ikke som en del av en spesifikk nasjonal arv, men som en del av verden, en unik musikktradisjon som fortjente å bli behandlet med de samme nysgjerrige ørene vi bruker på ting som kommer fra andre steder. Når tradisjonsmusikk og improvisasjonsmusikk møtes i dag, møtes de i større grad enn noensinne på flat mark. Et innlysende utgangspunkt, egentlig, men det er lettere sagt enn gjort. Det som gjorde at “Frå Senegal til Setesdal” i sin tid skilte seg ut, er at de fire musikerne simpelthen gjennomførte dette møtet, på en uanstrengt og musikalsk måte.

Derfor føles det også naturlig å vende tilbake til dette verket. Solo Cissokho, den store senegalesiske grioten, døde altfor tidlig, i 2019 - det var en hendelse som også preget miljet rundt Oslo World. Men slekt følger slekters gang, og scenen i Oslo preges fremdeles av sønnen hans, koraspiller Ibou Cissokho, som denne kvelden tar farens sted i det legendariske ensemblet. Inn for Bjørgulv Straume kommer Annbjørg Lien, som har vært blant Norges mest profilerte og sjangerkryssende folkemusikere siden nittitallet.