Stacey Kent

Stacey Kent
Jazz
Cosmopolite Scene
torsdag 20. mars 2025
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
420/370,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Stacey Kent

En blendende ambassadør for jazzvokalen som uttrykk, Stacey Kent, kommer tilbake til Cosmopolite for åttende gang, med sitt nyeste album «Summer Me, Winter Me»!

«En edelsten» - The Guardian

Med et større oppsett enn forrige gang, står fire musikere på scenen med Kent, for å fremføre en blanding av nye komposisjoner og hennes klassiske «chanson»-repertoar. 

«Kents myke og lyse stemme er så overbevisende som aldri før» - The New York Times

Høydepunkter fra «Summer Me, Winter Me» er Jacques Brels klassiker «Ne me quitte pas» på fransk og den engelske adapsjonen «If You Go Away». 

Ideen til albumet ble til av at publikummere ofte henvendte seg til Kent etter konserter, og spurte om hvor de kunne finne innspillinger av sangene. Nå er det publikumskjære materialet tilgjengelig på opptak, på et album som Kent spilte inn med sin ektemann Jim Tomlinson. 

«Formidlingen av tekstene er utsøkt subtilt og dypt uttrykksfullt» - Jazz Journal

Stacey Kent har tidligere samarbeidet med den nobelpris vinnende Kazuo Ishiguro, og låten «Postcard Lovers» som Tomlinson og Ishiguro har skrevet sammen har fått sin plass på det nye albumet.

Kazuo Ishiguro sier om Kents jazzuttrykk at det strekker seg forbi å være en samtale: «Jeg vil gå ett skritt videre. Hun formidler bedre enn noen andre sanger jeg har hørt, følelsen av at en person snakker med seg selv; vaklende, nølende, og med indre tanker som sprudler over og suser forbi».

Stacey Kent er en artist som ikke bare feirer og hyller sine musikalske inspirasjonskilder fra avstand, hun går rett til kilden. Et eksempel er albumet «Tenderly» som hun skapte sammen med faderen av bossa nova, Roberto Menescal. New York Times skriver i en anmeldelse: «Jo mildere Kent sang, jo mer følelser formidlet hun. Hun var på sitt mest innsiktsfulle da hun senket tempoet slik at du ikke kunne la være å lytte til ordene i ballader sunget i en uaffektert, vibratoløs stemme».

Kent er så beundret for sin musikk i Brasil, at da gjenoppbyggingen av Cristo Redentor-statuen i Rio de Janeiro ble feiret med en gigantisk utendørskonsert, var Stacey Kent den eneste utenlandske musikeren som ble invitert til å opptre. «Det var en ære» sier Kent.

Gled deg til å kunne oppleve en fantastisk jazzvokalist, som er i en evig kunstnerisk utvikling, med strålende musikere på scenen! 

Line up:

Stacey Kent – vokal
Jim Tomlinson – saksofon og fløyte
Art Hiarara - piano
Tom Hubbard – bass
Anthony Pinciotti - trommer