Lizz Wright

Lizz Wright
Jazz
Cosmopolite Scene
lørdag 8. mars 2025
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
450/400,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Lizz Wright

Jazzdiva og sjelesøker Lizz Wright har vært på Cosmopolite flere ganger før, og nå er det på tide at vi opplever henne igjen – med nytt album «Shadows» på selveste kvinnedagen 8. mars!

«Den amerikanske jazzsangerinnen Lizz Wright har etablert seg selv, gjennom flere enn tyve utmerkede albumer med like høy standard, som en av de aller beste vokalistene av sin generasjon.» – Theartdesk.com 

Wright har fylt salen på Cosmopolite med sin gjenkjennelige kontraalt tidligere; hennes verktøy for å formidle følsomhet og stemningsfullhet, som minner om varmt treverk og moden rødvin. 

Albumet «Shadow» kom ut i april 2024, og er Wrights første studioalbum på hennes egne plateselskap «Blues & Greens Records». Plata handler om Wrights bestemor «Martha» som var hennes ryggrad og største kjærlighet i livet. Om bestemoren sin sier Wright: «Hun var enda rarere enn meg… Hun pleide å be foran et stort eiketre med mose på hvis hun følte seg nedfor. Det er hva låta «Root of Mercy» handler om. Det er et bilde på hvem hun var for vår familie men også i den amerikanske historien». Anmelderne står i kø for å hylle utgivelsen: 

«Jordet i tradisjon» - Jazz in Europe

«Et mesterlig arbeid…autentisk og musikalsk skjønnhet» - Forbes

«Det skimrer av håp» - No Depression

Lizz Wright begynte sin karriere innen gospelsjangeren, ved å synge «call-and-response» i kirkeforsamlingen og ved å synge seg igjennom «The Great American Songbook» før hun etablerte seg internasjonalt. Som 23-åring ga hun ut debutalbumet «Salt» som klatret til toppen av Billboards samtids-jazz liste. 

Med seg på albumet har Wright Angélique Kidjo og bassisten Meshell Ndegeocello, i tillegg til de to musikerne Arun Ramamurthy and Trina Basu som spiller fiolin og har opphav i sør-India. Mye av akkompagnementet er bygget opp rundt gitarspill, og produsent Chris Bruce har bidratt med dette og en del av låtskrivingen.

Albumet byr på en sjangeroverskridende stil med jazz, soul, gospel, country og folk, med en sensuell og penetrerende røst og musikalsk presisjon.

«Dette albumet står ut fra mengden, og byr på en musikalsk omfavnelse som føles som hjemme – uansett hvor du befinner deg.» - The Jazz World