Emil Brandqvist Trio

Trioen
Jazz
Cosmopolite Scene
fredag 28. mars 2025
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Emil Brandqvist Trio

Emil Brandqvist er en komponist som våger å sette melodien i første rekke, og som skaper atmosfærisk jazzmusikk inspirert av både folkemusikk og klassisk musikk. Sammen med pianist Tuomas Turunen og bassist Max Thornberg danner Brandqvist en samspilt trio med flytende dynamisk pianojazz som sitt kjennemerke.

«Alt er ytterst vakkert og vel gjennomført, og lyden er fortreffelig» .. «En ytterst vakker plate» - Salty Peanuts om Emil Brandqvist Trios «Seascapes»

Emil Brandqvist Trio er aktuelle med utgivelsen av "Layers of Life", som ble sluppet i mars 2023. 
Med gjennomarbeidede komposisjoner og klok produksjon er det både en utvikling av og en fortsettelse på den unike lydverden som bandet har skapt siden albumdebuten Breathe Out (2013). 

«Elegisk, cinematisk og atmosfæriske komposisjoner» - All About Jazz

«Dette atmosfæriske albumet henter inspirasjon fra den klassiske musikken så vel som folkemusikken. Noen av sporene har fengende pophooks, noe som gjør melodiene minneverdige og med kompleks lagstruktur. Gjestemusikerne utvider teksturen, uten å ta vekk oppmerksomheten fra trioens melodier.» - All About Jazz

Med de seks albumene som EBT har sluppet på Skip Records, har de etablert seg som en av Europas mest spennende jazztrioer. Strålende anmeldelser, fremragende plasseringer på hitlister i Tyskland, TV-opptredener og over 50 millioner streams på digitale plattformer vitner om bandets suksesser.

«Meditativt, intrikat lagdelt og til tider episk – dette er et album med vakre metaforer» - All About Jazz

I løpet av de siste årene har EBT utmerket seg med strålende liveopptredener. Suksessene i Tyskland, med opptredener på flere av landets største jazzfestivaler, har blitt fulgt opp med konserter i Sverige, Finland, Østerrike, Sveits, Tsjekkia, Irland, Frankrike og Sør-Korea.

«Brandqvist er på sitt kreativt sterkeste på perkusjon når keyboardspillet bygges på atmosfærer, dybde og intensitet» - All About Jazz

Line up:

Emil Brandqvist – trommer
Tuomas Turunen – piano
Max Thornberg - bass