Buzz' Ayaz

Buzz Ayaz
Anatolisk rock
Psykedelisk Rock
Cosmopolite Scene
lørdag 8. februar 2025
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Buzz' Ayaz

Buzz' Ayaz er et band satt sammen av musikere fra både den østlige og vestlige siden av Kypros, som smelter sammen psykedelia, rock og blues. Bandet er signert på det tyske plateselskapet Glitterbeat Records, som også Altın Gün og Gaye Su Akyol er signert på.

Anatolisk rock og psykedelia tar musikkverden med storm med disse bandene – og Buzz' Ayaz er det nyeste stormkastet!

Buzz' Ayaz er ute med sitt debutalbum i september 2024, og allerede er debutsingelen «Zali» ute. Nettstedet Joyzine skriver om låta:

«Sporet er en oppløftende virvelvind av positive vibber… en godbit for ørene; spesielt i crescendoen hvor kollisjonen mellom folk og psykedelia blir en berusende blanding.»

Psykedelia betyr bevissthetsutvidende (fra gresk; psykhe- (sinn) og delos (klar, synlig). Med trommespill som minner om rytmer fra stammefolk, call-and-response mellom organ og klarinett og den elastiske staminaen til tzourasen (strengeinstrument) – så kan instrumentspillet fremkalle både sveving og dagdrømming!

«Deres musikk fusjonerer folkemusikk fra den østlige delen av middelhavet med et kontemporært lydbilde, som er en refleksjon av Nicosias mangfoldige kultur.» - Rhythm Passport

Kom til Cosmopolite 8. februar for å oppleve et fuzzy, urbant lydbilde av synth-teksturer og dubby elektronikk, 70-talls psykologiske orgelantydninger, store beats og anatolisk musikalsk krydder!

 

Line up:
Antonis Antoniou – elektrisk tzouras, vokal og elektronikk

Manos Stratis – bass synth og orgel
Will Scott – bass klarinett
Ulaş Öğüç – trommer og trigger