ULTIMA 2024 Maja S. K. Ratkje: National Anthems

Maja S. K. Ratkje: National Anthems
Samtidsmusikk
Ultimafestivalen
torsdag 19. september 2024
Dørene åpner 21:00
Konsert starter 21:30
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/175,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

ULTIMA 2024 Maja S. K. Ratkje: National Anthems

En forestilling på grensen mellom utopi og dystopi

Imagine there’s no countries, som John Lennon sang. Så kan du forestille det noen helt nye. Ved hjelp av kunstig intelligens har Maja S.K. Ratkje funnet opp nok nye land til å lage en hel verden. National Anthems er en forestilling på grensen mellom utopi og dystopi. Den kombinerer teatralske elementer med nasjonalsanger Ratkje har skrevet for fiktive land, som Norland Bolis, The Tepublic of the Fiolli og Handong (du kan finne ut mer på atlantispedia.art).  

Disse hybridhymnene har mange av elementene vi kjenner fra kjente og kjære nasjonalsanger, for eksempel pompøse, nynnbare melodier som en befolkning kan identifisere seg med. Ensemble Modern framfører musikk og ritualer, mens Ratkje innehar en rekke fargerike roller som solist i hver nasjonalsang.

Med scenografi av Tormod Lindgren, og lys og bilde av Peter Knudsen, byr forestillingen også på et mini-foredrag om nasjonalitet av kunstner, forfatter og kunstnerisk leder for NORDTING – Nordområdenes folkeforsamling, Amund Sjølie Sveen. I sine arbeider jobber han med narrativene og maktkampene til nasjonalstater.  

Støttet av Ernst von Siemens Musikstiftung.

Medvirkende:
Maja Ratkje – komponist, utøver
Ensemble Modern – utøver
Amund Sjølie Sveen – utøver
Tormod Lindgren – scenograf
Peter Knudsen – video