Forfattartreff med Leodin Parfjonov

Forfattartreff med Leodin Parfjonov
Litteratur
Tochka.fi rf. Finland
tirsdag 24. september 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
599-800 NOK
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Forfattartreff med Leodin Parfjonov

Leonid Parfjonov i Oslo

Kjent journalist og TV-programleder Leonid Parfjonov vil presentere bindet «Namnedni. Vår tid. 1961−1970» og en helt ny bok «Namnedni. Vår tid. 2016−2020». Forfatteren anser 60-tallet som nøkkelårene i det sovjetiske imperiet. Han trekker frem 348 fenomener – sosiale, kulturelle og hverdagslige – og viser hvordan dagens hendelser i stor grad arver avgjørelser som ble tatt for seksti år siden.

Den andre boken handler om den relativt rolige andre halvdelen av 2010-tallet. «Ingen penger, men hold ut», Dudj, bildeling, koronaviruset, PokemonGo, «Petrov med Bosjirov», Golunov, Greta Thunberg og andre hendelser, personer og fenomener som har preget livsstilen vår. Uten disse er det umulig å forestille seg oss selv. Enda vanskeligere er det å forstå.

Leonid Parfjonov vil også presentere sine andre prosjekter: filmer fra den siste tiden og serien «Namnedni», som han fortsatt har klart å fortsette med på YouTube til tross for relokasjon. Leonid vil svare på spørsmål fra publikum, og etter møtet vil det holdes en autografsignering av bindene «Namnedni».

Parfjonov tilhører den gruppen av sterke personligheter som skapte TV-journalistikken på 1990-tallet. Den eldre generasjonen husker ham fra NTVs gullalder, mens de yngre følger YouTube-kanalen hans «Parthenon», hvor han fortsatt trekker paralleller mellom epokene og imponerer publikum med sin visdom og sitt brede verdenssyn.