Meksikansk festaften med Film fra Sør

Mariachi
Latin-Jazz
Mariachi
Cosmopolite Scene | Film Fra Sør
lørdag 16. november 2024
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
380/260,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Meksikansk festaften med Film fra Sør

18:00: Bar Souk åpner og catering serverer mat
19:00: Introduksjon til filmen
19:15: Filmvisning av The Michoacan File, Bernardo Arsuaga, Mexico 2024
21.15: Konsert

16. november arrangerer vi meksikansk festaften med film, musikk, dans og show! Dette blir en kveld for å feire det beste vi har å by på innen meksikansk kultur i Norge. 

FILM

The Michoacan File, Bernardo Arsuaga, 1t og 31m, Mexico 2024

Meksikansk matkultur står i fokus i denne spennende dokumentaren som innleder kveldens meksikanske festaften. Vi dykker ned i den utrolige historien da Mexico i 2010, som første land i verden, kom inn på Unescos prestisjetunge verdensarvliste. For alle som elsker meksikansk mat er det ikke bare de herlige rettene vi får ta del i, og ikke bare utfordringene med faktisk å bli satt på listen etter mye motgang; men det er en øyeåpner å oppdage hvordan meksikansk matkultur og råvarer gjennom mange år har reist over store deler av verden.

MAT

Viva Mexico catering serverer chilaquiles og tacos og Macarena catering står for matserveringen denne kvelden – en hyllest til mexicansk matkultur!

MUSIKK

Claudette Vigueras & José Louis Garcia 

Scenen er utsmykket spesielt for kvelden av kunstneren Lucia Diaz del Castillo, med et alter og omfattende dekorasjoner i ekte meksikansk seremoniell stil. Showet starter med at duoen Vigueras & García ikledd tradisjonelt tøy, starter med en bønn. En skikk i Mexico som setter stemningen for showet! Vigueras & García opptrer hvert år under markeringen av Día de Muertos, en feiring Vigueras mener har de dypeste røttene i meksikansk kultur – som også når ut over landegrensene. Vigueras bruk av bevegelse, rytme og følelser skaper en fortryllende opplevelse. García er en meksikansk sanger og perkusjonist kjent for energiske fremføringer som svinger fra melankoli til eufori når han er på scenen. 

Mariachi Sol de Oslo 

Det tradisjonelle mariachi-ensemblet byr på en musikalsk og visuell fest med hele tolv musikere og dansere på scenen! Mariachi Sol de Oslo byr på en symfoni av sjangre, og lar seg inspirere av latinske rytmer, bolero, jazz, meksikansk musikk og globale lydbilder. Mariachi melodier tilfører liv og energi til alle anledninger, så kom og opplev den autentiske spiriten av Mexico med tradisjonell mariachi, egenkomponerte låter og dansere! 

The Latin Touch, Luna Horns Band og Løren & Refstad skolekorps 

Popmusikk blandet med latinske røtter skaper den levende følelsen som The Latin Touch leverer! Det multikulturelle bandet spesialiserer seg på livemusikk – og for å gjøre liveopplevelsen ekstra sterk denne kvelden samarbeider de med Luna Horns Band og Løren & Refstad skolekorps! 

«Full av overraskelser, til tider kaotisk, og alltid interessant» - Cosmic Jazz Radio om Luna Horns Band

Dette kommer til å bli et enormt show!