Leela James

L J
R&B
Soul
Cosmopolite Scene
fredag 22. november 2024
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
430/380,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Leela James

På grunn av uforutsette hendelser i nær familie ble konserten i mai utsatt. Men vi er nå sikre på at 22. november blir en fantastisk anledning til å oppleve Leela James! Denne våren hadde vi flere soul-konserter på Cosmopolite, som virkelig «grep» publikum. Nå er sjansen til å oppleve soul på Cosmopolite her igjen – og det med selveste «Guddatteren av Soul»!

«Sangerinnen Leela James holder brannfakkelen for soulmusikk høyt hevet med sitt nye album» skriver essence.com i sin anmeldelse av «Thought U Knew». Albumet er ifølge nettstedet en påminnelse om at R&B slettes ikke er død, og at «Guddatteren av Soul» fremdeles fortjener sin tittel.

«En av artistene i moderne soul som konstant leverer, og fortsetter å heve sitt nivå» - Soul Bounce

«Vital, moderne soul» - Chicago Reader

Selv sier hun om låten «Right Back In It» som er en del av albumet: «Denne låten fremhever viktigheten av å komme tilbake til deg selv, komme tilbake til kjærlighet og komme tilbake til det som gjør at du føler deg bra.» Om låtskrivingen sin generelt sier James at: «Livet inspirerer meg!»

«Hun har Tina Turner i seg, hun har Betty Lavette» - Rex Ridenout, låtskriver

Leela James er et R&B «powerhouse», kjent for sine sjelfulle, men også sterkt tilstedeværende fremførelser. Om statusen som «Guddatteren av Soul» sier James selv: «Jeg tror jeg har greid å opprettholde denne statusen ved å være sjelfull og sann mot den jeg er.»

Opprinnelig var det Etta James som holdt den ærefulle tittelen, og etter hennes bortgang lagde James albumet «Loving you More…In the Spirit of Etta James». I en anmeldelse på Singersroom står det: «Når en ung artist kan tenne gnisten i en eldre forgjengers musikk, på deres egne kreative måte og gjennom bruk av varierte sjangre, så er det; prisverdig.»

«Leela James er en av få soul sangere fra sørstatene som fremdeles kan levere hits» - The Rolling Stone

Før og etter konserten spiller DJ Audun Vinger:

Audun Vinger er en kjent kulturjournalist, redaktør og programleder gjennom flere tiår, men han er vel så mye en allsidig musikkfreak, konsertgjenger, platesamler og DJ. Når han leker sistnevnte er det spesielt soul og jazzfunk det går mest i. Han hadde i yngre dager klubben Love Hangover på legendariske Headon fra de siste årene av 90-tallet, og var blant de første som hadde klubbkveld på BLÅ med Contagious, der han har vært svært utholdende. Han har vært og er å høre rundt om på Oslos mange utesteder og på festivaler landet over, og på NRK radio. Dagtid og tidlig kveld, gjerne i sammenheng med konserter, er ingen hindring. Også voksne folk fortjener å høre god dansemusikk før de legger seg, sier han. Eventuelt bare nikke med hodet.

Line up:

Leela James – vokal       
Nynoka Brown – bakgrunnsvokal 
Alex Plummer – keys
Archie Pearson – bass                                
Deshaun Allen – trommer