The Joy

The Joy
A cappella
Zulu
Oslo World
søndag 3. november 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/320,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

The Joy

Grenseløse zuluharmonier

The Joy ble dannet da fem tenåringsgutter fra Hammarsdale, en sørafrikansk township, dukket opp til øving med skolekoret før alle de andre. De kom tidlig nok til å jamme frem en helt ny sang.   

Etter å ha vokst opp i en del av Sør-Afrika der Zulu-tradisjonen med a cappella-sang er sentral i folks kulturelle identitet og hvor Ladysmith Black Mambazo er store helter, peker harmoniene deres også tilbake til en annen vokaltradisjon, mbube, som betyr 'løve'. Navnet gir en indikasjon på kreftene utøverne påkaller når de bryter ut i sang. Dette er arven hovedvokalist Duzie blir en del av når han slipper seg løs fra de tette harmoniene fra sine musikalske medreisende.  

The Joy's Grammy-vinnende suksess bekrefter at magien til isicathamiya-musikk har en appell langt utenfor townshipene der den blomstret. Alicia Keys og Jennifer Hudson er svorne fans, sistnevnte kalte dem "min favorittgruppe" og inviterte dem til sitt amerikanske talkshow. Gruppen er også med på flere spor på Doja Cats siste album. Sessions som ble produsert av mangeårig mester Two Inch Punch har blitt strømmet av millioner av mennesker, enten på tross av eller på grunn av det faktum at de ikke tilsvarer noe annet som konkurrerer om oppmerksomheten din på den moderne musikalske himmelhvelvingen.