Dave Weckl/Tom Kennedy Project

Dave Kennedy
Jazzfusion
Cosmopolite Scene
lørdag 9. november 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
470/ 420,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Dave Weckl/Tom Kennedy Project

Trommeslager Dave Weckl og bassist Tom Kennedy ble venner i tenårene, da de vokste opp i St. Louis i Missouri – en by med en sterk kulturell identitet, særlig innen blues, jazz og ragtime.

 Å se dem opptre er å oppleve en eneste lang flyt av spilleglede, lekende håndledd og store smil som fremfører energisk og groovy musikk, i en musikksjanger de selv er med på å definere og utvikle, nemlig: Jazzfusion!

Kvartetten sitter på et enormt repertoar, og vil føre oss gjennom en musikalsk reise bestående av både latinsk, afro-amerikansk og moderne jazzrytmer – med musikk som blir til i øyeblikket.

Den dynamiske duoen Weckl/Kennedy har spilt sammen i flere tiår, turnert sammen med flere ulike band og spilt på hverandres soloalbumer. Seneste prosjekter hvor de har spilt sammen er «New Start» (2024) av Kennedy og «The Dave Weckl Band Live In St. Louis At The Chesterfield Jazz Festival 2019». Sistnevnte album fikk denne omtalen:

«Den rytmiske seksjonen til Weckl og Kennedy skinner på «Rythm-a-ning», den er en musikalsk oppvisning med trommer og bass. Beviset på at rytmeseksjonen er hjertet og sjelen til ethvert ensemble.» - Modern Drummer

Weckl er en av de høyest respekterte og mest etterspurte trommeslagerne i jazzverdenen. Som relativt ung musiker spilte han for Chic Coreas akustiske og elektriske band, i en æra hvor jazzmusikken blomstret på den levende øyen Manhattan.

«Sofistikerte musikere (…) Dynamisk og hjertefølt» - Modern Drummer

Om «New Start»:

«En edelsten fra studioet» - All About Jazz

«Kennedy og Weckl viser vei på hver eneste låt, med sin rytmiske genialitet, dynamiske musikalitet og kløktige endringer» - All About Jazz

Kennedys regel for en jamsession er klar: Legg igjen egoet og mobiltelefonen ved døren. Erstatt dette med en gledefylt holdning, vær løs og ledig, klar til å leke, og ha det gøy!


Line up:

Dave Weckl – trommer
Tom Kennedy – el. bass
Stu Mindeman – keyboard
Eric Marienthal – saksofon